Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Δημήτρης Μπιάγκης: Ποιότητα και ταυτότητα ο δρόμος για το κερκυραϊκό λάδι

Συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Σπήλιο Λιβανό πραγματοποίησε την Τετάρτη 10/2/2021 ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μπιάγκης. Ο Βουλευτής κατέθεσε αναλυτικό Υπόμνημα στον Υπουργό στο οποίο περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στην Κέρκυρα και προτείνει δέσμη μέτρων και πρωτοβουλιών για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής.

Ο Βουλευτής στο υπόμνημά του έθεσε στον Υπουργό μια σειρά από πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το Υπουργείο για τον Κερκυραϊκό ελαιώνα και το ελαιόλαδο. Συγκεκριμένα, την ανάγκη εκπόνησης ενός Σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής για την παραγωγή και αξιοποίηση του ελαιόλαδου, την ορθή εκμετάλλευση των κοινοτικών κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, την ανάγκη υλοποίησης ενός σχεδίου για τον κερκυραϊκό ελαιώνα και την επιδότηση της αναδιάρθρωσής του στο πλαίσιο της προώθησης της ιδέας του αγροκτήματος. Επίσης, την παροχή κινήτρων τόσο για την ανάπτυξη επιχειρήσεων τυποποίησης ελαιόλαδου όσο και για όσους δεν δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο με την αγροτική παραγωγή, αλλά και την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του προβλήματος των αποβλήτων των ελαιουργείων.

Παράλληλα, ο Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό σειρά μέτρων που αφορούν και τις υπόλοιπες αγροτικές παραγωγές της περιοχής δίνοντας έμφαση στην παραγωγή και τυποποίηση του κουμ – κουάτ, όπου οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει καμιά στήριξη στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης όσων επλήγησαν από την πανδημία του Covid-19.

«Θέσαμε στον Υπουργό μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τόσο τον κερκυραϊκό ελαιώνα, την αναδιάρθρωσή του, την προστασία και αξιοποίησή του, αλλά και ζητήματα που αφορούν και τα υπόλοιπα προϊόντα της κερκυραϊκής γης, όπως το κουμ – κουάτ. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της παραγωγής τους, καθώς έχουν πληγεί καθοριστικά από την κρίση της πανδημίας και δεν έχουν συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης», δήλωσε ο Βουλευτής και συνέχισε: «Στο Υπόμνημά μας προτείνουμε μέτρα και για την Αμπελουργία, την Μελισσοκομία, τη Ζωική Παραγωγή, την Αλιεία και το πρόβλημα της υπεραλίευσης στις θάλασσές μας αλλά και το αίτημα της Χορωδίας Κέρκυρας για την παραχώρηση και του υπολοίπου κτηρίου του πρώην Ινστιτούτου Ελαίας, καθώς αποτελεί μαζί με το Κέντρο Επτανησιακής Μουσικής και Πολιτισμού τον φορέα εκείνο που μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες αυτών των εγκαταστάσεων».    

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ