Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η λειτουργία της Βουλής στην εποχή του Covid και τα νομοσχέδια που έρχονται

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες έδωσε το χρονοδιάγραμμα λειτουργία του Κοινοβουλίου τις ημέρες του lockdown και για το επόμενο διάστημα μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου.

Ο κ.Τασούλας τόνισε ότι θα συνεδριάζουν μόνο οι κοινοβουλευτικές επιτροπές που ασχολούνται αποκλειστικά με το νομοθετικό έργο. Την άλλη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί κανονικά η συνεδρίαση με της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής με την παρουσία τους Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα με θέμα την bad bank αλλά και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όπου τις απόψεις τους θα καταθέσουν οι διοικήσεις των τραπεζών.

Η επεξεργασία των νομοσχεδίων θα πραγματοποιείται σε τρεις μέρες και όχι σε μία. Οι συνεδριάσεις θα γίνονται συνήθως στην Γερουσία με φυσική παρουσία, μέχρι τους 12 βουλευτές, δύο από κάθε κόμμα οι υπόλοιποι με τηλεδιάσκεψη, είπε ο πρόεδρος της Βουλής. Τα γραφεία των βουλευτών δεν θα λειτουργούν και οι βουλευτές μπαίνουν σε καθεστώς τηλεργασίας, ενώ σταματούν και οι επισκέψεις στο Μέγαρο της Βουλή. Το ποσοστό τηλεργασίας θα ξεπεράσει το 70%, είπε ο κ. Τασούλας ενώ πρόσθεσε πως το Σαββατοκύριακο θα γίνει η απολύμανση συνολικά του κτηρίου της Βουλής. Ο πρόεδρος του Σώματος συμπλήρωσε πως την Τετάρτη και Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν 820 μοριακά τεστ covid από την υγειονομική υπηρεσία του Κοινοβουλίου.

Νομοσχέδια υπό κατάθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τετάρτη θα ξεκινήσει η επεξεργασία για το νομοσχέδιο που αφορά μισθολόγιο της ΑΔΑΕ, με την παρουσία 18 βουλευτών εντός και 37 εκτός Βουλής. Επίσης αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις Δημόσιες Συμβάσεις αρμοδιότητας του Υπουργείο Ανάπτυξης. Καθώς και σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομώ

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ