Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ταραντίλης: Στην λογική του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παρέμβαση στην ΕΡΤ, όχι στην δική μας

«Έχει ήδη αποδοθεί από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ το θέμα που αφορά την κάλυψη της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ικαρία. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο, να παρέμβουμε όπως ζητάτε. Θα ήθελα να πω ότι είμαστε οι τελευταίοι που θα έχουμε οποιοδήποτε επηρεασμό στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ. Μπορεί κ. Σκουρλέτη να υπήρχαν τέτοιες δουλειές στη δικιά μας κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία τέτοια λογική στην δική μας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης , μιλώντας στη Βουλή στην συζήτηση για το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Ο κ. Ταραντίλης απάντησε όταν «προκλήθηκε» από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Π. Σκουρλέτη να τοποθετηθεί για την ΕΡΤ λέγοντας πως «οφείλεται μια απάντηση γύρω από αυτό θέμα με το ραβασάκι που κυκλοφόρησε στην ΕΡΤ με τις οδηγίες με τα πλάνα».

Όσο για τις απαράδεκτες εικόνες διακίνησης ναρκωτικών έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο όπου ρωτήθηκε πάλι από τον κ. Σκουρλέτη, ο κ. Ταραντίλης απάντησε πως δεν η κατάσταση αυτή ήταν εντονότερη, ιδιαίτερα επί ημερών κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. «Υπήρχε μία συνεχής επιδείνωση, δεν πρόκειται για μία κατάσταση εντός και εκτός Πανεπιστημίου και ήταν πραγματικά μια θλιβερή κατάσταση για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερψηφίζοντας το παρόν σχέδιο νόμου, τόνισε πως «προστατεύουμε το διακύβευμα της ποιότητας των ανώτατων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της εκπαίδευσης, αποκαθιστώντας το πρόχειρο πλαίσιο και προστατεύοντας την εύρυθμη λειτουργία τους. Το πανεπιστήμιο είναι κορυφαίος ανθρωπιστικός θεσμός είναι πεδίο συνάντησης ιδεών και ρευμάτων σκέψης και θα περιμέναμε μία πιο σώφρονα τοποθέτησε από την αντιπολίτευση και όχι παιχνίδια κομματικών σκοπιμοτήτων.

Ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε πως «οι αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν συνεχίζουμε, να υλοποιούμε τις μεταρρυθμίσεις μας οι οποίες αποτελούν και κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις και όταν η πανδημία τελειώσει θα μας βρει έτοιμους. Θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της επόμενης μέρας».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ