Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Τσίπρας για νομοσχέδιο Παιδείας: Διχαστική η ομιλία του πρωθυπουργού

 Με επιθετικό τόνο ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Παιδείας, ο Αλέξης Τσίπρας.

 «Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείτε να χειριστείτε τη κοινή γνώμη είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Με αφορμή την ευκαιρία έχετε επιβάλει ένα καθεστώς φόβου και επιτήρησης», σημείωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, και συμπλήρωσε «Όλα όσα σας ενοχλούν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και απαγορευμένα. Ενίοτε επιβάλετε βαριά πρόστιμα και απαγορεύσεις. Όσα δε σας ενοχλούν ή αντίθετα όσες απαγορεύσεις ενοχλούν εσάς ή τους φίλους σας, τις παρακάμπτετε. Για αυτό και δε δίνετε δεκάρα για τις συναθροίσεις στους μεγάλους εργασιακούς χώρους ή στα ΜΜΜ. Όπως και στη παραβίαση των μέτρων από εσάς τους ίδιους. Το κάνετε μάλιστα προκλητικά».

 Ο κ.Τσίπρας εξαπολύοντας επίθεση εφ’ όλης της ύλης στον πρωθυπουργό τόνισε: Και βγήκατε χθες και δεν είπατε ούτε μία συγγνώμη. Και είπατε ότι ήταν πολύ κουραστικό το ταξίδι σας. Γνωρίζω κύριε Πρωθυπουργέ, πρέπει να ήταν πολύ κουραστικό. 45 λεπτά ταξίδι με ελικόπτερο, είχε και θόρυβο, έπρεπε να δείτε και κόσμο. Κουραστήκατε.

 Μπορεί να ακυρώσατε και κανένα ραντεβού στην Πάρνηθα ή για τένις το Σάββατο. Και δεν έχετε πει ούτε μία συγγνώμη.

Αν κάναμε εμείς όσα κάνετε στην ΕΡΤ τι θα είχαμε ακούσει;

Ο κ. Ζούλας έδωσε οδηγία να μην παίζουν τα πλάνα από την Ικαρία και ο κ. Λιγνάδης να παίζει μόνος τους, χωρίς δίπλα του άλλους.

 Τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχει ξαναδεί ο τόπος από τη Μεταπολίτευση.

Και έχετε το θράσος να με καταγγέλλετε για διακινητή των κορωνοσυλλαλητηρίων. Λέτε ότι εσείς μέσα στην πανδημία έχετε το δικαίωμα να κάνετε γλέντια αλλά οι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν.

 Δεν είστε κεντρώος όπως θέλετε να παρουσιάζεστε. Είστε μια ακραία δεξιά.

 Δεν κάνετε κάτι παραπάνω από αυτό που είχατε σκοπό να κάνετε και στην υγεία. Η άποψή σας για το δημόσιο χώρο και το ρόλο του κράτους είναι γνωστή. Και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διαφορές μας. Εσείς θέλετε συρρίκνωση και περισσότερο χώρο στους ιδιώτες και στην αγορά.

 Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι δικές σας ιδέες έμοιαζαν μοντέρνες, αν και είναι πάρα πολύ παλιές. Η πανδημία όμως ήρθε να τις καταστήσει παντελώς ανεπίκαιρες και ακατάλληλες αυτές τις δικές σας ιδέες».

 Αναφορικά με το νομοσχέδιο ο κ. Τσίπρας υποστήριξε:

«Φέρνετε και ένα νομοσχέδιο για να ολοκληρώσετε ένα πολύ σημαντικό δώρο στα ιδιωτικά συμφέροντα των κολεγίων.

 Να αφήνετε πάνω από 24.000 μαθητές κάθε χρόνο εκτός ΑΕΙ ώστε να μεγαλώσετε τη δεξαμενή της πελατείας τους.

 Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι πίσω από την ακραία, τη προκλητικά επικίνδυνη λύση που επιχειρείτε να δώσετε, να κρύψετε τη βασική σας επιλογή που είναι η υποβάθμιση των ΑΕΙ.

 Σηκώνετε σκόνη για να κρύψετε από τη δημόσια συζήτηση το συμβόλαιο συμφερόντων που εκτελείτε, παρακάμπτοντας το ίδιο το Σύνταγμα.

Τα πτυχία των οποίων τα εξισώσατε πριν ένα μήνα, εις ότι αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των ΑΕΙ.  Αυτή είναι η μεγάλη σας έγνοια για την αριστεία», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ