Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1 για lockdown: Όσο περισσότερο τηρηθούν τα μέτρα τόσο θα υπάρξει μείωση κρουσμάτων μετά από 10-15 μέρες

«Εάν είμαστε σε ένα περιβάλλον με ένα πολύ υψηλό ιϊκό φορτίο και είναι συνωστισμός και βλέπεις ότι τα πράγματα είναι δύσκολα βάζεις και μια δεύτερη μάσκα, οπότε προφυλάσσεσαι ακόμα παραπάνω αλλά στο συνήθη τρόπο ζωής μας, στην καθημερινότητά μας φοράμε απλά τη μάσκα μας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Κεντρικό Μαγκαζινο» με την δημοσιογράφο Ανδριάνα Ζαρακέλη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με τη χρήση διπλής μάσκας.

Αναφορικά με τους ηλικιωμένους που μένουν μακριά από τα εμβολιαστικά κέντρα στην επαρχία, η κ. Παγώνη σημείωσε: «Έχουνε δίκιο οι ηλικιωμένοι γιατί η μετακίνησή τους είναι πάρα πολύ δύσκολη. Νομίζω ότι μπορεί ή ο δήμος ή η Περιφέρεια να φροντίσουν ούτως ώστε να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να μετακινηθούν με κάποιους ανθρώπους από το δήμο που θα τους βοηθήσουν και να πάνε να κάνουν το εμβόλιο».

Ερωτηθείσα πόσος καιρός θα χρειαστεί για να μειωθούν τα κρούσματα, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ απάντησε: «Όσο περισσότερο τηρηθούν τα μέτρα τα οποία θα αποδώσουν σε 10-15 μέρες, νομίζω ότι μετά από 10-15 μέρες τα αποτελέσματα όσον αφορά τα κρούσματα θα μπορούμε να τα δούμε, θα πρέπει να μειωθούν. Αυτό που έχει σημασία είναι να ξέρουμε ότι ο αριθμός που είναι στις μονάδες δεν μπορούν να μειωθούν πάρα πολύ γρήγορα. Μειώνονται σταδιακά και σιγά –σιγά γιατί αυτοί μένουν στις μονάδες πάνω από 10 με 15 μέρες».

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι είναι επαρκής ο χρόνος του lockdown, ανέφερε: «Αυτό δεν μπορούμε από τώρα να το πούμε, θα το δούμε στην πορεία. Σε ένα δεκαήμερο θα αξιολογηθούν οι παράμετροι και θα δούμε. Ας περιμένουμε ένα δεκαήμερο, μέρα με τη μέρα θα αξιολογούνται οι αριθμοί των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων, των θανάτων και πόσοι νοσηλεύονται και μετά από εκεί και πέρα θα δούμε».

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ότι με την τηλεργασία τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά, όταν το 50% βρίσκεται στο σπίτι του οπότε και στις συγκοινωνίες θα μειωθεί ο πολύ μεγάλος συνωστισμός και θα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα το επόμενο δεκαήμερο», υπογράμμισε η ίδια.

Για τα εμβόλια, η κ. Παγώνη διευκρίνισε: «Τα εμβόλια πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα όσο πιο γρήγορα μπορούμε και οι ποσότητες που μας αναλογούν πρέπει να έρθουν γρήγορα από τις εταιρείες για να μπορέσουν να προσχωρήσουν οι ομάδες. Υπάρχουν ομάδες όπως είναι παραδείγματος χάριν οι νεφροπαθείς που ζητάνε και αυτοί να εμβολιαστούν γρήγορα και άλλες ομάδες, λογικό είναι και μπορούνε παράλληλα με τις ομάδες που τρέχουν τις ηλικιακές να μπουν και αυτές οι ομάδες για να μπορέσουν και οι άνθρωποι αυτοί να καλυφτούν γιατί έχουν αγωνία».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ