Ευάγγελος Μανωλόπουλος (Καθηγητής Φαρμακολογίας) στα Παραπολιτικά 90,1: Δεν έπρεπε να μπει ηλικιακό όριο στο εμβόλιο της AstraZeneca

Share:

Την άποψή του δεν έπρεπε να μπει ηλικιακό όριο στο εμβόλιο της AstraZeneca εξέφρασε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή ο καθηγητής φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας) κος Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Μανωλόπουλος αναφερόμενος στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων σημείωσε πως « απόφαση να χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στους 60-64 και να μπει το ηλικιακό όριο δεν είναι σωστή  γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερη ανάγκη από την ηλικιακή ομάδα 60-64. Η μια είναι οι πιο ηλικιωμένοι αλλά επίσης και οι άνθρωποι που είναι σε κατηγορίες ευπαθείς».

 Μάλιστα από την πλευρά του πρότεινε ότι: «Πρέπει να αλλάξει άμεσα η απόφαση αλλά και η ηλικιακή απόφαση γιατί και το όριο το ηλικιακό δεν υπάρχει λόγος να μπει δεδομένου ότι και ο Ευρωπαϊκό Οργανισμός φαρμάκων και ο ΠΟΥ και η Αγγλία  που έχει δείξει ξεκάθαρα ότι κάνει σωστές επιλογές σε αυτή την  ιστορία των εμβολίων από την αρχή δεν έχουν βάλει ηλικιακό όριο. Μιλάμε για το εμβόλιο της AstraZeneca, δεν θα έπρεπε να έχει μπει καν ηλικιακό όριο και έτσι να χορηγείται στους ηλικιωμένους και αυτό άλλα από τη στιγμή που μπήκε η επόμενη επιλογή είναι να χορηγείται στις ευπαθείς ομάδες πρωτίστως.  Με όλο τον σεβασμό προς την Επιτροπή Εμβολιασμών νομίζω ότι θα πρέπει να το ξαναδούν αυτό το θέμα. Ένας υγιής  άνθρωπος 60-64 ετών δεν έχει περισσότερο κίνδυνο από έναν 35 χρονο που έχει συνοδό νόσημα».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «Επειδή έχει ακουστεί ότι είναι πολλοί με υποκείμενα νοσήματα και δεν θα έφταναν τα εμβόλια θα μπορούσε να μπει  μια προτεραιοποίηση των νοσημάτων ή να γίνει και ένας συνδυασμός ηλικία και συνοδό νόσημα.  Ελπίζω να αλλάξει άμεσα η επιλογή που έχουμε κάνει». 

Previous Article

Γιατρομανωλάκης: Διαμορφώνουμε κώδικα δεοντολογίας για τον καλλιτεχνικό χώρο

Next Article

Σκληρή απάντηση ΝΔ για την αποκάλυψη του Παραπολιτικά 90,1: «Ντροπή για Ξυδάκη και ΣΥΡΙΖΑ» – «Κωλοδεξιούς» χαρακτήρισε τους Νεοδημοκράτες ο πρώην υπουργός

Σχετικά Άρθρα