Στο ΚΙΝΑΛ ψάχνουν ημερομηνία για εσωκομματικές: Η ατάκα του Λοβέρδου, ο ρόλος Βενιζέλου και τα σχέδια Μανιάτη και Φλωρίδη

Share:
«Αν δεν υπήρχε η πανδημία, θα είχαν γίνει τόσα πολλά τραπέζια και τόσες πολλές συναντήσεις, που δεν θα προλάβαιναν οι δημοσιογράφοι να τις καταγράψουν». Με τη φράση αυτή έμπειρος πολιτικός παράγοντας αποτυπώνει το εν αναμονή κλίμα που διαμορφώνεται στους κόλπους της Κεντροαριστεράς. Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, ενώ ατέλειωτες είναι οι τηλεδιασκέψεις που γίνονται είτε με προγραμματικό περιεχόμενο είτε προκειμένου διάφορες ομάδες να συζητήσουν το περίφημο «τι κάνουμε».

Το «τι κάνουμε» άλλωστε είναι κυρίαρχο λόγω των διαδοχικών αρνητικών δημοσκοπήσεων για το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και των ποιοτικών στοιχείων που αναδεικνύουν το πολιτικό κενό στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατη έρευνα έδωσε ποσοστό μόλις 4,5% στο Κίνημα Αλλαγής στην περιφέρεια Αττικής. Με αφορμή και αυτό το εύρημα ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε σε συνομιλητές του «το να κοιτάς το 4,5% στην Αττική χωρίς να αντιδράς σημαίνει ότι ζεις σε μακαριότητα»!

Ποιοι θέλουν επίσπευση των εσωκομματικών εκλογών

Ως εκ τούτου φουντώνει η συζήτηση για την επίσπευση των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέας Σπυρόπουλος, ζήτησε να συνεδριάσει τον Ιούνιο η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των εκλογικών διαδικασιών, θέση που συμμερίζεται εν μέρει και ο κ. Λοβέρδος, καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η ραγδαία φθορά.

Ο ρόλος του Ευάγγελου Βενιζέλου

Την ίδια στιγμή μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η παρέμβαση(Mega) του Ευάγγελου Βενιζέλου και ιδίως η επισήμανσή του πως «έχουμε μία κυβέρνηση άνευ αντιπάλου (…), αλλά δεν υπάρχει αντίπαλο δέος, δεν νομίζω ότι υπάρχει αφήγημα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε υπάρχει προοπτική ανάκαμψης, κατά τη γνώμη μου, σοβαρή. Άρα δεν έχουμε ένα ισορροπημένο δικομματικό σύστημα μέσα στο οποίο συνθλίβεται το τρίτο κόμμα ή είναι αδιάφορα τα υπόλοιπα κόμματα». Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούνιο του 2019 όταν η Φώφη Γεννηματά ουσιαστικά τον έθεσε εκτός κόμματος, ο κ. Βενιζέλος έχει γίνει αποδέκτης κρούσεων και προτάσεων για τη συγκρότηση κόμματος, τα οποία πάντα απορρίπτει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνομιλεί με τον Ανδρέα Λοβέρδο, όπως έδειξε και η συμμετοχή του στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού.

Οι «παίκτες» Φλωρίδης και Μανιάτης

Στο κάδρο των διαφόρων συζητήσεων-σεναρίων μπαίνουν πάντα και τα ονόματα του Γιώργου Φλωρίδη και του Γιάννη Μανιάτη. Ο πρώτος εδώ και πολλά χρόνια μιλάει για την ανάγκη δημιουργίας νέου μεταρρυθμιστικού φορέα. Ο κ. Φλωρίδης δεν φαίνεται να συναρτά τη στάση του από τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής. Αντιθέτως ο κ. Μανιάτης έχει σταθερό δίαυλο επικοινωνίας τόσο με τον Νίκο Ανδρουλάκη όσο και με τον Ανδρέα Λοβέρδο, διατηρώντας τους δεσμούς του με τη βάση του κόμματος και με την Αργολίδα, την εκλογική του περιφέρεια. Τέλος, στην εξίσωση και στο μυαλό πολλών υπάρχει πάντα η Άννα Διαμαντοπούλου, οι μετοχές της οποίας είναι πλέον ακόμα ψηλότερα μετά και την πρόκρισή της στο final four για τη θέση της γ.γ του ΟΟΣΑ.

Previous Article

Βουλή: Ξεκινά «μάχη» για το νομοσχέδιο Λιβάνιου για τα ΜΜΕ– Συζήτηση και για κόκκινα δάνεια και Bad Bank

Next Article

Στα δύο η Κουμουνδούρου για το ενδεχόμενο εμπάργκο στην ΕΡΤ – Η πρόταση Τσίπρα και η κατάντια της κρατικής τηλεόρασης επί ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά Άρθρα