Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή: Ξεκινά «μάχη» για το νομοσχέδιο Λιβάνιου για τα ΜΜΕ– Συζήτηση και για κόκκινα δάνεια και Bad Bank

Με το νομοσχέδιο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θόδωρου Λιβάνιου, με το οποίο διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανοίγει η νομοθετική εβδομάδα στη Βουλή. Το νομοθέτημα εισάγεται στην Ολομέλεια την Τρίτη στις 10.00 και η συζήτηση και ψήφιση του θα ολοκληρωθεί σε μια μόνη πολύωρη συνεδρίαση όπως εκτιμούν κοινοβουλευτικοί παράγοντες. Ο υφυπουργός αναμένεται να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο, προβάλλοντας τα τμήματα που αφορούν στην ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας για τον έλεγχο των πλατφορμών διαμοιρασμού όπτικο-ακουστικών μέσων.

Ο κ. Λιβάνιος έχει προαναγγείλει ρυθμίσεις στις άδειες ραδιοφωνικών σταθμών, ενώ ζήτησε από την αντιπολίτευση διάλογο προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο για την αδειοδότηση των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών. Την συζήτηση για το νέο πλαίσιο που θα διέπει τα ελληνικά ΜΜΕ αναμένεται να πυροδοτήσει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, υπενθυμίζοντας την προεκλογική μείωση φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση. Την αντίθεση στους στο νομοσχέδιο έχουν εκφράσει έντονα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25.

 Αναζητείται λύση για Bad Bank και κόκκινα δάνεια

Παράλληλα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα παραστούν, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Στουρνάρας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γεώργιος Χαντζηνικολάου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, Αναστάσιος Πανούσης. Την Παρασκευή το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα ενημερώσει σχετικά με τη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, τις προκλήσεις και τις προοπτικές του, με έμφαση στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων δηλαδή που βρισκόμαστε με το πρόβλημα των κόκκινων δανείων εν μέσω πανδημίας. Η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, με αντικείμενο την πορεία του σχεδίου «Ηρακλής» για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και την πρόταση δημιουργίας bad bank, διεξάγεται μετά από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Μιχάλη Κατρίνη.

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ