Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή – Σκυλακάκης: Τα 7 δις έχει φτάσει η επιστρεπτέα προκαταβολή – Προτεραιότητα οι θέσεις εργασίας

Τι θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή και την ρευστότητα που αφορά την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων απάντησε στην Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, μετά από ερώτηση του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη που ζητά την επιδότηση παγίων δαπανών με δίκαιη διανομή των κονδυλίων και έμφαση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε πως μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 7 δισεκατομμύρια ευρώ για την επιστρεπτέα προκαταβολή και ανέφερε ως πολύ σημαντικό στοιχείο στη πολιτική της κυβέρνησης να ισορροπεί ανάμεσα στην στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και στην στήριξη των θέσεων εργασίας έτσι ώστε να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις. «Θέλει προσοχή αυτή η ισορροπία», επεσήμανε ο κ. Σκυλακάκης και σημείωσε «στο μέτρο των πάγιων δαπανών θα αφαιρεθούν όλες οι ενισχύσεις που κάποιες επιχειρήσεις έχουν λάβει».

Ο υφυπουργός Οικονομικών εξήγησε πως η επιστρεπτέα προκαταβολή δεν μπορεί να πάει προς αποταμίευση, μάλιστα όσοι έχουν εισαχθεί στην 5η επιστρεπτέα έχουν πάρει την δέσμευση διατήρησης των θέσεων εργασίας. «Είναι δύσκολο αυτές οι επιχειρήσεις να αποθησαύρισαν! Ίσως να έχει σε εταιρίες που είχαν αποθεματικά», είπε ο υπουργός.

Σε κάθε ο κ. Σκυλακάκης ξεκαθάρισε πως οι επιχειρήσεις σημαίνουν θέσεις εργασίας και το κλειδί για την επόμενη ημέρα είναι η επιβίωση των θέσεων εργασίας. Αυτές οι θέσεις σημαίνουν ασφαλιστικές εισφορές και συντάξεις είπε και συμπλήρωσε « Δεν είμαστε εδώ μόνο για τις επιχειρήσεις, είμαστε εδώ για τους εργαζόμενους αυτού του τόπου».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ