Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γεραπετρίτης: Κωδικοποιούμε την νομοθεσία για τα άτομα με αναπηρία

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης
, τόνισε πως «βρίσκεται σε επεξεργασία ένα τιτάνιο έργο κωδικοποίησης της νομοθεσίας, που θα αφορά τα άτομα με αναπηρία και μέχρι αρχές του καλοκαιριού θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή».

Ο κ. Γεραπετρίτης κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου που αφορά την «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής», μίλησε για ένα κρίσιμο ζήτημα, που είναι αν η δημόσια πολιτική θα αναβαθμίσει την πραγματική ζωή των αναπήρων και αν θα τους αποδώσει ισότιμη πρόσβαση στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα τους. Με την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, αναβαθμίζουμε το επίπεδο ζωής τους, μέσα από ένα γνήσιο αρωγό, με εγνωσμένου κύρους επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα δώσει τα φώτα του για συγκροτημένες δημόσιες παροχές. Αυτή είναι η επιδίωξη της σημερινής Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας».

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «μεγάλη κακονομία» που βοηθά να υπάρχουν «αρκετά σκοτεινά σημεία στο σύστημα”, και τόνισε ότι “είναι μεγάλη τομή ότι θα υπάρξει κώδικας όλης της νομοθεσίας που θα αφορά τα άτομα με αναπηρία».

Το σχέδιο νόμου έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, ενώ κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν καταψήφισε εκφράζοντας μόνο τις επιφυλάξεις τους για την συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ