Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Γιώργος Πατούλης στα Παραπολιτικά 90,1: «Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για την κακοκαιρία»

Για το έργο της Περιφέρειας και την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια» προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κος Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως: «Από τις πρώτες πρωινές ώρες 100 μηχανήματα, αλατιέρες  βρίσκονται από το ένα άκρο της Αττικής τουλάχιστον στα πλαίσια της δικής μας ευθύνης που είναι οι κεντρικοί άξονες των δρόμων, είναι  ανοιχτοί άπαντες.  Το πρόβλημα προφανώς βρίσκεται ανά πάσα στιγμή γιατί το φαινόμενο συνεχίζεται, ίσως να υπάρχει το μεσημέρι μια καλυτέρευση του καιρού αλλά από το απόγευμα και μετά  θα έχει μια επιδείνωση οπότε πρέπει να είμαστε σε μια ετοιμότητα και θα είμαστε.  Ήδη μοιράσαμε 5 χιλιάδες κιλά αλάτι σε δήμους ευθύνης για να μπορέσουν και αυτοί  να κάνουν σωστά τη δουλειά τους . Δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα αν εξαιρέσουμε την παλαιά Πεντέλη μέχρι Άγιο Πέτρο που για λόγους ασφαλείας έχει κλείσει. Από Φυλή προς Δερβενοχώρια το ίδιο όπως επίσης και στο κομμάτι της Πάρνηθας μέχρι το τελεφερίκ αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί.

 Παράλληλα ο κ. Πατούλης έκανε έκκληση προς τους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα: «Αυτό που θα πρέπει να πάρουμε ως μήνυμα  είναι ότι ειδικά σήμερα και αύριο όποιος δεν χρειάζεται να μετακινηθεί και ιδιαίτερα μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι να μην το κάνει. Οι πτώσεις εγκυμονούν εύκολα,  θα υπάρξει παγετός, υπάρχει και κρύο».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς σημείωσε πως: «Από τις πρώτες ώρες της ημέρας σε επαφή με διάφορους δημάρχους επιμεληθήκαμε να είναι διαβατά τα εμβολιαστικά κέντρα. Πριν λίγο βρέθηκα και στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στη HELEXPO εκεί υπήρχαν κάποια ολισθηρά σημεία τα οποία αποκατεστάθησαν από  Περιφέρεια και με αλάτι και είναι όλα ασφαλή.  Συγχρόνως στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την εθνική προσπάθεια του εμβολιασμού έχουμε ένα τηλέφωνο και κάποια αυτοκίνητα με οδηγούς ώστε κάποιοι  που δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα για το προγραμματισμένο τους εμβόλιο, να μπορούν να πάρουν το τηλέφωνο και να κάνουν χρήση.  Το τηλέφωνο είναι το 210 8210067. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ήδη έχουμε βοηθήσει αρκετούς συνανθρώπους μας μέσα από τα αυτοκίνητα της Περιφέρειας ώστε να μην χάσουν το εμβόλιό τους».

Ο κ. Πατούλης σχολίασε και το κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών –Λαμίας λέγοντας: «Πράγματι υπήρχε μια χιονοθύελλα που αναπτύχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, προφανώς πάρθηκε μια απόφαση για ασφάλεια για να μην εγκλωβιστούν τα αυτοκίνητα όπως είχε συμβεί πέρυσι.  Άρα αυτό που πρέπει να γίνει είναι εφόσον το μεσημέρι βελτιωθεί ο καιρός, και καταβάλλεται αυτή η προσπάθεια, είδα πολλά μηχανήματα κατά μήκος της εθνικής οδού που  είναι ευθύνη της Νέας οδού να καταβάλλουν προσπάθειες δεν έχουν όμως εικόνα τι ώρα θα ανοίξει ή σε πόση ώρα. Μένει να το δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα». 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα έπρεπε να σταθεί sms  από το 112 υπογράμμισε: «Δεν θέλω να υποκαταστήσω εκείνους που έχουν την ευθύνη για να στείλουν το 112, προφανώς εκείνοι θα μπορέσουν να δώσουν μια ολοκληρωμένη απάντηση».

Συμπλήρωσε παράλληλα πως «Υπάρχει ένας γενικότερος συντονισμός της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και χθες το απόγευμα συνεδριάσαμε άρα έχουμε άποψη και προφανώς λεει και ο καθένας την ευθύνη ή την βοήθεια που ενδεχομένως θα χρειάζεται. Θυμάστε πέρυσι η Περιφέρεια βοήθησε τη Νέα Οδό εφόσον ζητήθηκε για να μπορέσει να απεγκλωβιστεί ο κόσμος όταν ήταν εγκλωβισμένος».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ