Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει νέες περιοδείες: «Θα θυμίζουν προεκλογική εκστρατεία» λένε στο Μαξίμου – Μακεδονία και Πελοπόννησος οι πρώτοι σταθμοί

Αποφασισμένος να συνεχίσει δυναμικά τον νέο κύκλο περιοδειών που εγκαινίασε εν μέσω της παρούσας κρίσιμης συγκυρίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να επενδύει στην επιτυχημένη τακτική που υιοθέτησε από την περίοδο που ανέλαβε την προεδρία της Ν.Δ., με την απευθείας επαφή με τους πολίτες ανά την ελληνική περιφέρεια, στα πρότυπα των ιστορικών επισκέψεων του αείμνηστου πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Παρά τα όποια κακώς κείμενα της Ικαρίας και την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος θα πραγματοποιήσει νέες εξορμήσεις, υλοποιώντας στον απόλυτο βαθμό τη στόχευση που είχε θέσει από την αρχή της πρωθυπουργίας του. Να βρίσκεται, δηλαδή, όσο πιο συχνά του το επιτρέπουν οι συνθήκες κοντά στους πολίτες της ελληνικής περιφέρειας», διαμηνύουν συνομιλητές του πρωθυπουργού, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων. Άλλωστε, ο ίδιος επιθυμεί, εκτός των άλλων, να πατήσει πάνω στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που καταδεικνύουν τη διατήρηση της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των Ελλήνων στο πρόσωπό του, και να εκπέμψει με ακόμα πιο αποτελεσματικό τρόπο τα μηνύματα που επιθυμεί ενόψει της κομβικής μετα-COVID περιόδου που έρχεται.

«Θα θυμίζουν προεκλογική εκστρατεία»

«Πάμε για διαδοχικές επισκέψεις που θα θυμίζουν προεκλογική εκστρατεία, αλλά χωρίς εκλογές», τονίζουν στα «Π» στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, αποτυπώνοντας τη στρατηγική που εκτυλίσσεται εδώ και δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλία, που δοκιμάστηκε από τις πλημμύρες, και την Ικαρία, όπου ξεκίνησε ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, οι προορισμοί των επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει θα επιλεγούν με βάση τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, είτε στο υγειονομικό και το οικονομικό κομμάτι είτε στο μέτωπο των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες. Περίοπτη θέση στη λίστα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει η προώθηση της διαδικασίας του εμβολιασμού, καθώς και μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων σε επίπεδο υποδομών και αναπτυξιακών δράσεων σε νομούς και περιφέρειες.

Οι πρώτοι προορισμοί

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν επικεντρωθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα στη Δυτική Μακεδονία, που υπέφερε όσο λίγες περιοχές από την πανδημία, την Πελοπόννησο, την Αχαΐα, την Ηλεία (ο πρωθυπουργός έχει συζητήσει με τον πρόεδρο της Microsoſt την ένταξη της Ολυμπίας στο πρόγραμμα της τρισδιάστατης απεικόνισης πολιτιστικών μνημείων), τη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη και την Εύβοια. Στην περίπτωση των νησιών του Ιονίου θα δοθεί έμφαση στα έργα αποκατάστασης που πραγματοποιούνται ή θα πρέπει να «τρέξουν» μετά τα χτυπήματα του Εγκέλαδου, ενώ στην Εύβοια, όπως συνέβη και με την Καρδίτσα πριν από δύο εβδομάδες, στο μέτωπο της βελτίωσης των υποδομών μετά τις πλημμύρες του περασμένου καλοκαιριού.

Σημειώνεται πως, εκτός απροόπτου, αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο, εξαιτίας των νέων δεδομένων που δημιουργήθηκαν με το lockdown και άλλων υποχρεώσεων, έχει αποφασιστεί ο Κ. Μητσοτάκης να παραμείνει στην Αθήνα, γεγονός που θα συνεισφέρει και στην καλύτερη προετοιμασία των επόμενων επισκέψεών του.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ