Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέλιος Πέτσας στα Παραπολιτικά 90,1: «Στη Βουλή σε δύο βδομάδες ο νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση»

Σύσταση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω των καιρικών φαινομένων απηύθυνε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret, με τον Παναγιώτη Τζένο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

 Παράλληλα, ο κ. Πέτσας, ζήτησε από όσους είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν σήμερα να ξεκινήσουν νωρίτερα ώστε να κάνουν το εμβόλιο, ενώ είπε ότι σε περίπτωση που κάποιοι δεν θα μπορέσουν να εμβολιαστούν οι δόσεις θα δοθούν σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.

 Τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να αφήσουμε πίσω τους διάφορους αρνητές ενώ είπε πως οι  υπουργοί μιλάνε για τα θέματα του χαρτοφυλακίου τους.

 Νέοςεκλογικός νόμος

Αναφορικά με τον νέο εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση  είπε ότι ενδεχομένως και σήμερα θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και σε δύο εβδομάδες θα εισαχθεί στην Βουλή.

Συμπλήρωσε παράλληλα,  πως με 43% εκλέγεται δήμαρχος, μπαίνει όριο εισόδου στο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχει πρόνοια για μείωση των δημοτικών συμβούλων και επανέρχεται η πενταετής θητεία των δημάρχων.

 Για την τηλεργασία στο δημόσιο ανέφερε πως στόχος είναι να ανέλθει στο 70% ενώ είπε πως οι υπηρεσίες προς τους πολίτες θα παρέχονται μέσω ραντεβού.

 Τέλος, για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων ανέφερε πως δίνεται το δικαίωμα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν για την πατρίδα τους.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ