Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στα δύο η Κουμουνδούρου για το ενδεχόμενο εμπάργκο στην ΕΡΤ – Η πρόταση Τσίπρα και η κατάντια της κρατικής τηλεόρασης επί ΣΥΡΙΖΑ

Στα δύο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα του εμπάργκο στην ΕΡΤ, ενώ την ίδια ώρα ζητούν την παραίτηση του προέδρου της κρατικής τηλεόρασης Κωνσταντίνου Ζούλα. Η μία ομάδα υποστηρίζει ότι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να σταματήσουν τις εμφανίσεις τους στη κρατική τηλεόραση διαμαρτυρόμενα για «τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα». «Η ανάρτηση εντολής στα δημοσιογραφικά γραφεία προκειμένου να μην παίξουν τα πλάνα του πρωθυπουργού στην Ικαρία και οι φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη με κυβερνητικά στελέχη», όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου. έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ τα επιχειρήματα που ζητούσε για να αναδείξει την στάση της κρατικής τηλεόρασης. Η άλλη ομάδα των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι το ενδεχόμενο εμπάργκο στην ΕΡΤ πρόκειται για κορυφαίο λάθος «το οποίο μελλοντικά θα στοιχίσει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόταση για εμπάργκο

Η πρόταση του εμπάργκο έπεσε στο τραπέζι, καθώς όπως αναφέρουν στις εσωτερικές συσκέψεις της Κουμουνδούρου, «η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην επιθυμεί να ανοίξει περισσότερο το θέμα παρά το γεγονός ότι η Κουμουνδούρου ζητάει επιμόνως την παραίτηση του προέδρου ης ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα». «Ιδιαίτερα μετά τις ανακοινώσεις των εργαζομένων που επιβεβαιώνουν τις παρεμβάσεις του Μεγάρου Μαξίμου» στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι μπορούν να επενδύσουν πολιτικά στο θέμα.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΑ Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να επιθυμεί να επικοινωνήσει την πρόταση του για διακομματική ΕΡΤ με εκλογή διοίκησης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ώστε «να απαλλαγεί επιτέλους από τα νοσηρά φαινόμενα των παρεμβάσεων από ψηλά». Στο πλαίσιο αυτό αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στην πρόταση αυτή. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι την προηγούμενη χρονική περίοδο είχε καταθέσει και ο ίδιος αυτήν την πρόταση και όπως χαρακτηριστικά είπε «με κοίταγαν σα να έχω έρθει από άλλο πλανήτη, ακόμα και στελέχη της δικής μου παράταξης, της ΝΔ». Παράλληλα ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι διαφωνεί με τα εμπάργκο, ιδιαίτερα στη Δημόσια Τηλεόραση. «Εγώ θα πήγαινα και θα τους τα έσουρνα», είπε χαρακτηριστικά.

Κατάντια επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ

Στην κυβέρνηση, πάντως, παρακολουθούν σκωπτικά την συγκεκριμένη προσπάθεια και διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας τον τρόπο λειτουργίας του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής την περίοδο διακυβέρνησης της Αριστεράς. Ο Ευ. Τσακαλώτος ήταν αυτός που είχε επισημάνει, με «φωτογραφικές» του αναφορές κατά της Κατερίνας Ακριβοπούλου και του Σωτήρη Καψώχα, τη μη αντικειμενική υπόσταση της ΕΡΤ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα φαινόμενα μεροληπτικής κατάντιας της ΕΡΤ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδείξει τόσο στα κομματικά όργανα όσο και δημοσίως ο Νίκος Φίλης, αλλά και ο Στέλιος Κούλογλου.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ