Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζωής Ράπτη στο Γ. Νοσοκομείο Κέρκυρας

Share:

Πραγματοποιήθηκε, την 15.02.2021, επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζωής Ράπτη, συνοδευόμενης από Εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και από Υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, για τα θέματα της Ψυχικής Υγείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα της Ψυχικής Υγείας του Νομού.

          Η Υφυπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για:

  • την παροχή κινήτρων σε ιατρούς, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις, σε ανοικτές Προκηρύξεις.
  • την αναγνώριση της καταλληλόλητας του Ψυχιατρικού  Τομέα να δίνει πλήρη ειδικότητα, αντί των δύο (2) χρόνων που δίνει σήμερα.
  • την αναγνώριση της καταλληλόλητας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, για την ειδικότητα της Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας. Άμεσα, θα υπάρξει η δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους Νοσηλευτές /τριες.
  • την ένταξη σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την κτιριακή αποκατάσταση των δομών του Ψυχιατρικού Τομέα, στο ΕΣΠΑ και στο Ταμείο Ανάκαμψης.
  • την ποσόστωση στις προκηρύξεις των Νοσηλευτών/τριών, για θέσεις αποκλειστικά και μόνον για την Ψυχική Υγεία.
  • την δημιουργία κέντρου Τηλεσυμβουλευτικής, στα Διαπόντια Νησιά, για θέματα Ψυχικής Υγείας.
  • Την Νομοθέτηση θεμάτων συνεργασίας Φορέων, Δομές Ψυχικής Υγείας, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
  • Την συνεργασία με τους αρμόδιους Φορείς, για την μετεγκατάσταση του ΟΚΑΝΑ, σε χώρο που δεν θα επηρεάζεται η αρμονική λειτουργία κανενός Φορέα.

H Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, επισκέφθηκε το Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου, το DETOX, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, τον ξενώνα «Νίκος Μώρος» και το απόγευμα παρευρέθηκε στην θεμελίωση του Ιερού Ναού, Αγίας Ειρήνης και Λουκά του Ιατρού, στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

          Ο Διοικητής ευχαρίστησε, από καρδιάς, την Υφυπουργό,  για την ιδιαίτερη τιμή της επίσκεψής της , γεγονός που δηλώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την επίλυση των θεμάτων της Ψυχικής Υγείας, στο Νοσοκομείο μας.

          Επιπλέον, εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του, στους συμμετέχοντες σε αυτήν την συνάντηση, για την πλήρη τεκμηρίωση των προτάσεων του Ψυχιατρικού Τομέα, προς την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.

Previous Article

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον πρόεδρο και τα μέλη του νέου δ.σ. της Φ.Ε. «Καποδίστριας»

Next Article

Δωρεά 190 στολών πολλαπλών χρήσεων στο Γ. Ν. Κέρκυρας για τη κάλυψη των αναγκών του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού προέβη το Επιμελητήριο

Σχετικά Άρθρα