Σε εξέλιξη η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την διαχείριση της κακοκαιρίας

Share:

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την κακοκαιρία.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιου Πέτσα και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος).

Σκοπός της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, με δεδομένη τη σφοδρότατη χιονόπτωση που πλήττει και την Αττική, καθώς και ο συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται, κυρίως όσον αφορά τις μετακινήσεις.

 Στη σύσκεψη συμμετέχουν επίσης, από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.

 Επιπλέον, συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

Previous Article

Κυβερνητική ασπίδα προστασίας από τις φυσικές καταστροφές – Αλλάζει το πλαίσιο της κρατικής αρωγής – Σε διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

Next Article

Τα Παραπολιτικά 90,1 κάνουν ρεπορτάζ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη-Χριστίνα Κοραή και Δημήτρης Τάκης μίλησαν με τον Πρωθυπουργό για την κακοκαιρία και τους εμβολιασμούς

Σχετικά Άρθρα