Υπ.Εργασίας: Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τους εργαζόμενους διανομείς

Share:
To υπουργείο Εργασίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε τις απαραίτητες συστάσεις στους εργοδότες του κλάδου της εστίασης, προκειμένου να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως είναι υποχρέωση του εργοδότη να παρέχει όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό στους εργαζομένους, ενώ σε περιπτώσεις καταπάτησης των δικαιωμάτων τους, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας θα εξετάσει «με την απαιτούμενη αυστηρότητα» όλες τις καταγγελίες.

Η ανακοίνωση του υπ.Εργασίας:

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες. Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα.

Previous Article

Νέος κύκλος επισκέψεων Μητσοτάκη σε υπουργεία -Τα μηνύματα που θα στείλει σε κυβερνητικά στελέχη

Next Article

Η διαφορά Μητσοτάκη και Τσίπρα στην διαχείριση κρίσεων – Αυτός που εκτίθεται και πηγαίνει στα «καυτά» μέτωπα και το… κουνέλι

Σχετικά Άρθρα