Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή – Λιβάνιος: Τέλος οι απευθείας διορισμοί των δημοσίων διοικήσεων – Βλάξ όποιος ανάρτησε το χαρτί στην ΕΡΤ

Στις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την δημόσια τηλεόραση και την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ «για διορισμό της Διοίκησης της ΕΡΤ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με συναίνεση, διαφάνεια και απευθείας λογοδοσία στο κοινοβούλιο», απάντησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θόδωρος Λιβάνιος.

Όποιος ανάρτησε το χαρτί αυτό στην ΕΡΤ «Είναι βλάξ, είτε βλάξ, είτε προβοκάτωρ βλάξ» είπε ο Θόδωρος Λιβάνιος απαντώντας στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί λογοκρισίας, κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.

Σημείωσε ότι η σχετική ειδησεογραφία που αφορούσε το γεύμα του πρωθυπουργού στην Ικαρία προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση, όπως και οι ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα. Παράλληλα αναφέρθηκε συνολικά στην ΕΡΤ λέγοντας ότι ο οργανισμός εκσυγχρονίζεται ενώ παρέθεσε στοιχεία για την απήχηση της ιστοσελίδας ERTFLIX.

Ο Θόδωρος Λιβάνιος απάντησε και στην κριτική για το κλείσιμο της ΕΡΤ επί κυβέρνησης Σαμαρά. «Το μαύρο της ΕΡΤ κάποιες παθογένειάς, οδήγησαν σε αυτό. Τώρα το εάν έπρεπε ή όχι να πέσει μαύρο αυτό έχει απαντηθεί!» Τόνισε ο κ. Λιβάνιος και συνέχισε «αλλά εσείς ξέρετε τι κάνατε; Εσείς συνεχίσατε τις ίδιες και χειρότερές παθογένειές, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους.»

Όσον αφορά την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός επεσήμανε «ότι αυτή η κυβέρνησή έχει αλλάξει τον τρόπο διορισμού όλων των διοικήσεων του δημοσίου. Η κυβέρνηση απεμπολεί το θέμα των απευθείας διορισμών των διοικήσεων και θα γίνει για πρώτη φορά μέσω διαφανών διαδικασιών, μέσω ΑΣΕΠ» συμπλήρωσε ο Θ. Λιβάνιος.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ