Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με τον Κύπριο ΥΠΑΜ – Αναβολή της τελετής παρασημοφορήσεως του Ιάκωβου Τσούνη λόγω κακοκαιρίας

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
με τον Υπουργό Αμύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπο Πετρίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ έγινε γνωστό από την Προεδρία ότι η προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι παρασημοφόρηση του Ευπατρίδη εφοπλιστή και μέγα δωρητή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων Ιάκωβου Τσούνη, αναβλήθηκε λόγω της εντάσεςως της κακοκαιρίας «Μήδεια» που πλήττει όλη τη χώρα ιδίως την Αττική.

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα το πρωί στις 10:00 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον Κύπριο ΥΠΑΜ Χαρ.Πετρίδη, ο οποίος την ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο Χ.Πετρίδης, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά με τη σημερινή του επίσημη ιδιότητα την Αθήνα, ευχαρίστησε την κ.Σακελλαροπούλου για την αμέριστη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού Ζητήματος.

Από την πλευρά της, η κ.Πρόεδρος επαναβεβαίωσε τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Αυτό είναι το μόνο συμπεφωνημένο και δεσμευτικό πλαίσιο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, με στόχο τη λύση στη βάση μιας Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ