Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον πρόεδρο και τα μέλη του νέου δ.σ. της Φ.Ε. «Καποδίστριας»

Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Οι μοναδικές Φιλαρμονικές μας συμβάλλουν στη διατήρηση του γοήτρου και στην ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Κέρκυρας»

  • Συνάντηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον πρόεδρο και τα μέλη του νέου δ.σ. της Φ.Ε. «Καποδίστριας»
  • «Κρατήστε ζωντανή τη μοναδική κερκυραϊκή παράδοση των Φιλαρμονικών, τιμήστε το «βαρύ» όνομα, το οποίο φέρετε», η επισήμανση της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα είναι στο πλευρό της νέας διοίκησης της «Κόκκινης»

Τον πρόεδρο, Χάρη Ζερβό και πέντε από τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Φ.Ε. «Καποδίστριας», όπως αυτά προέκυψαν από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στη Φιλαρμονική, υποδέχθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο γραφείο της, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις Αλυκές Ποταμού, το μεσημέρι της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα, τον νεοεκλεχθέντα πρόεδρο της «Κόκκινης» συνόδευαν οι Τζίμης Γραμμένος (Αντιπρόεδρος), Κώστας Αλέγρης (Ταμίας), Απόστολος Βιτουλαδίτης (Γραμματέας), Κυριάκος Βασιλάκης (Κοσμήτορας) και Μάκης Κουλούρης (Υπεύθυνος Εσωτερικής Λειτουργίας).

Ο πρόεδρος και τα μέλη του νέου δ.σ. της Φ.Ε. «Καποδίστριας» ανέλυσαν το πρόγραμμά τους για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της Φιλαρμονικής, την αύξηση των πόρων, αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών στη νέα γενιά και την κοινωνία. Όσον αφορά στις εκδηλώσεις και τις εορταστικές παρουσίες, ανέφεραν την Αγία Πετρούπολη και τη Ζυρίχη, με την Περιφερειάρχη να τους ενημερώνει ότι οργανώνονται εορταστικές εκδηλώσεις για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τόσο στη Γενεύη και στη Λωζάνη, όσο και στο Ναύπλιο και θα μπορούσε η Φιλαρμονική να δώσει κι εκεί το «παρών».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην Φιλόμουσο Εταιρεία Βιέννης, την οποία είχε ιδρύσει ο Ιωάννης Καποδίστριας και με την οποία η Φ.Ε. «Καποδίστριας» οφείλει ν’ αναζητήσει τρόπους συνεργασίας και καλλιτεχνικής συμπόρευσης.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υπογράμμισε ότι πρέπει πάση θυσία να κρατηθεί ζωντανή η μοναδική κερκυραϊκή παράδοση των Φιλαρμονικών, με την ιστορική διαδρομή τους, αλλά παράλληλα και την σύγχρονη παρουσία τους συμβάλλοντας στη διατήρηση του γοήτρου της Κέρκυρας, όπως και στην ανάδειξη της πολιτιστικής της ταυτότητας

Η συγκεκριμένη Φιλαρμονική μάλιστα, όπως επεσήμανε στον πρόεδρο και τα μέλη του νέου δ.σ. η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, οφείλει παράλληλα να σταθεί αντάξια και να τιμήσει το όνομα, το οποίο φέρει, αυτό του σπουδαίου Ιωάννη Καποδίστρια.

Από την πλευρά της Φιλαρμονικής, ο πρόεδρος, Χάρης Ζερβός και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, αναφέρθηκαν στο αίτημα που έχει δεχθεί η «Κόκκινη» από Φιλαρμονικές της Αλβανίας για ενίσχυση με στολές και μουσικά όργανα, αλλά και αδελφοποίηση με την Φ.Ε. «Καποδίστριας».

Στο τραπέζι τέθηκαν και οι δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζει η Φ.Ε. «Καποδίστριας» προκειμένου να καταφέρει ν’ ανταποκριθεί στα πάγια λειτουργικά έξοδά της, με το κόστος της συντήρησης των στολών και της ανανέωσης των μουσικών οργάνων να είναι εξαιρετικά μεγάλο. Η Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να εξετάσει την περίπτωση ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, ώστε να στηριχθεί οικονομικά η Φιλαρμονική και να συνεχίσει να επιτελεί το πολύτιμο έργο της ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες της σύγχρονης εποχής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ