Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Συνάντηση του Πρύτανη του Ιονιου Πανεπιστημίου με την Υφυπουργό Υγείας

Τη μετεγκατάσταση της θεραπευτικής μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και την προτεραιότητα εμβολιασμού τελειόφοιτων φοιτητών, καθώς και του διδακτικού προσωπικού, για την πραγματοποίηση διά ζώσης εργαστηριακών μαθημάτων, ζήτησε, μεταξύ άλλων, από την Υφυπουργό Υγείας ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου

Την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη  υποδέχθηκε χθες, Δευτέρα, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, στην Ιόνιο Ακαδημία.

Η συζήτηση εστιάστηκε επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος του πανεπιστημιακού Ιδρύματος του Ιονίου και του Υπουργείου Υγείας.

Πρωτεύων θέμα της συζήτησης του Πρύτανη με την Υφυπουργό, για το οποίο μάλιστα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα, ήταν το φλέγον ζήτημα της μετεγκατάστασης της θεραπευτικής μονάδας του Ο.ΚΑ.ΝΑ., η οποία στεγάζεται στο πρώην Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, σε χώρους όπου λειτουργούν ακαδημαϊκά Τμήματα και δομές του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Ο Πρύτανης έθεσε το θέμα ως προτεραιότητα, ενώ ανέλυσε στην Υφυπουργό Υγείας τη σοβαρότητα και τις επιπτώσεις του στην ακαδημαϊκή κοινότητα, λόγω της ασυμβατότητας της διαφορετικής φύσης της λειτουργίας των δύο φορέων, όσο και της απόκλισής του από τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε από το Πανεπιστήμιο και συζητήθηκε εκτενώς, αφορούσε τη δυνατότητα κατ’ εξαίρεσης ένταξης των τελειόφοιτων φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού στις ομάδες εκείνες του πληθυσμού οι οποίες θα λάβουν προτεραιότητα εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού, με προοπτική να ενεργοποιηθεί η διά ζώσης πραγματοποίηση του εργαστηριακού διδακτικού έργου κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο σπουδών – συμπεριλαμβανομένων των πτυχιακών εργασιών – το οποίο δεν μπορεί να υλοποιηθεί με εξ αποστάσεως μεθόδους.

Τέλος, ο Πρύτανης του Ιδρύματος αναφέρθηκε στην λειτουργία της Μονάδας Υποστήριξης Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, η οποία στοχεύει μέσω της λειτουργίας της, στην παροχή ουσιαστικής στήριξης σε φοιτητές, διευκολύνοντας τις σπουδές τους μέσα από μία σειρά υπηρεσιών και δράσεων συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης, εργοθεραπείας και συνεδριών με κοινωνική λειτουργό. Η ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση των υπηρεσιών της Μονάδας εκ μέρους των φοιτητών και των λοιπών μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, ήδη κατά τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας της αναδεικνύει την ανάγκη ένταξής της στο οργανόγραμμα του Ιονίου Πανεπιστημίου, τεκμηριώνοντας έτσι την ανάγκη για την άρτια στελέχωσή της με μόνιμο προσωπικό. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως αποτελεί η επίσπευση της έγκρισης των οργανισμών των Πανεπιστημίων από το Υπουργείο Παιδείας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρύτανης, αφού ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την παρουσία της και το άμεσο ενδιαφέρον που επέδειξε, δήλωσε πως πιστεύει ότι τα αποτελέσματα της συνάντησή τους, αναμένεται να γίνουν απτά και ορατά πολύ σύντομα.

«Συναντήσεις όπως η σημερινή με την κα Υφυπουργό είναι πάρα πολύ χρήσιμες, γιατί προωθούν το αναπτυξιακό όραμα και σχέδιο του Ιονίου Πανεπιστημίου, επιλύοντας ταυτόχρονα λειτουργικά θέματα και προβλήματα» σχολίασε ο κ. Φλώρος.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, παρόντες ήταν ο Βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Γκίκας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της ΠΙΝ, Κώστας Ζορμπάς και ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων και Προγραμματισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ευστάθιος Μακρής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ