Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή – Τασούλας: Σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαβεβαίωση ότι θα επανεξετάσει τόσο την πρόταση του για τις ονομαστικές ψηφοφορίες όσο και το αίτημα του «για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα «συρρίκνωση της δημοκρατίας», έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και του έθεσε ζήτημα αντικοινοβουλευτικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Τασούλας έκανε λόγο για «συνάντηση που έγινε σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα», και τόνισε ότι εξήγησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Κοινοβούλιο εν μέσω πανδημίας, τις οποίες και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Τασούλας, αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αντικατασταθεί η επιστολική ψήφος στις ονομαστικές ψηφοφορίες και η διαδικασία να γίνεται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας webex, με εικόνα και ήχο, εξέφρασε στον κ. Τσίπρα τους προβληματισμούς του, «καθώς διαπιστώθηκαν σοβαρές αδυναμίες κατά την εφαρμογή του στο παρελθόν».

«Σε μια ψηφοφορία με 300 βουλευτές είναι πολύ πιθανόν να τους προδώσει η τεχνολογία, ενώ η επιστολική ψήφος, αν και παρωχημένο μέτρο, είναι το πλέον ασφαλές, και συνταγματικό και αναλογικό, σύστημα» τόνισε ο κ. Τασούλας επικαλούμενος και την ομόφωνη γνώμη της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής.

Αναφορικά με το αίτημα του κ Τσίπρα να δρομολογηθεί άμεσα η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, που αφορά το θέμα της συρρίκνωσης της δημοκρατίας, ο κ, Τασούλας τον διαβεβαίωσε ότι θα το επανεξετάσει, θα το συζητήσει με την κυβέρνηση και θα επανέλθει για να τον ενημερώσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, εξήγησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΖΑ τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω των περιοριστικών μέτρων, απορρίπτοντας ταυτόχρονα σκοπιμότητες ώστε να μην διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, ενώ παράλληλα του επισήμανε ότι έχουν ήδη διεξαχθεί 4 συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επίσης έχει απαντήσει και σε 6 επίκαιρες ερωτήσεις που έχει υποβάλει η αντιπολίτευση στην «Ώρα του πρωθυπουργού».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ