Επικοινωνία Δένδια – Λαβρόφ – Συζήτησαν για τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών

Share:

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τις συζητήσεις να εστιάζουν στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις ευρωρωσικές σχέσεις.

Στη συνομιλία που διεξήχθη με πρωτοβουλία του κ. Λαβρόφ, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον Ρώσο ομόλογό του για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα εξετάσθηκε η πορεία των διμερών σχέσεων με έμφαση στον πολιτικό διάλογο, στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις. Στο επίκεντρο βρέθηκε και το θέμα του πολιτισμού υπό το φως της επετείου των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης και τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ρωσία στην ελληνική ανεξαρτησία. Οι κ.κ. Δένδιας και Λαβρόφ συζήτησαν επίσης τις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να υπογραμμίζει τη σημασία διατήρησης των διαύλων επικοινωνίας και ενός ανοιχτού και ειλικρινούς διαλόγου.

 

Εν τω μεταξύ, χθες κατατέθηκε στη Βουλή νομοσχέδιο του υπεξ με το οποίο συστήνεται νέα Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και συγχωνεύονται οι Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Previous Article

Αδαμίδης (πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) στα Παραπολιτικά 90,1: Μέχρι το τέλος της ημέρας οι γραμμές της μέσης τάσης θα έχουν αποκατασταθεί

Next Article

Γεννηματά: Νίπτει τας χείρας του ο κ. Μητσοτάκης για την χρεωκοπία του δήθεν επιτελικού του κράτους

Σχετικά Άρθρα