Εύσημα Σκρέκα προς την ΕΔΑ Αττικής για την πορεία του προγράμματος αντικατάστασης οικιακών συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου από φυσικό αέριο

Share:

 Για την υλοποίηση του προγράμματος αντικατάστασης συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες που προκήρυξε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις αρχές Οκτωβρίου και υλοποιεί η ΕΔΑ Αττικής, ενημέρωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Πιέρρος Χατζηγιάννης τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

 Ο κ. Σκρέκας εξήρε τη συμβολή της ΕΔΑ Αττικής στην υλοποίηση του προγράμματος, ενώ τόνισε ότι «η πορεία και τα αποτελέσματα της ΕΔΑ Αττικής είναι απόδειξη της συντονισμένης δουλειάς που γίνεται μεταξύ Πολιτείας και ιδιωτικού τομέα, ώστε η χώρα μας να πετύχει τους κρίσιμους ενεργειακούς στόχους του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα. Προς αυτή την κατεύθυνση χαιρετίζουμε τις ενέργειες και πρωτοβουλίες της ΕΔΑ Αττικής για την εξάλειψη του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας σε δεκάδες δήμους της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, καθώς και στην αλλαγή του ενεργειακού μίγματος και τη μετάβαση προς καθαρότερες μορφές ενέργειας.»

 Ο κ. Χατζηγιάννης σημείωσε ότι «η ΕΔΑ Αττικής, ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος, διευκολύνει καθημερινά την ένταξη των ωφελούμενων σε ένα πρόγραμμα ιδιαίτερης σημασίας για την επίτευξη των ενεργειακών στόχων της Αττικής και μέσω αυτής, της χώρας μας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συμβάλλουμε στην υλοποίηση μιας πολιτικής παροχής κινήτρων στους πολίτες που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ενεργειακή μετάβαση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία και γι΄ αυτό εργαζόμαστε καθημερινά σε πλήρη εναρμόνιση με το Υπουργείο Ενέργειας.»

 Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 4,69 εκατ. ευρώ και απευθύνεται σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα σε 22 δήμους της Αττικής, στους οποίους σημειώνεται χαμηλή διείσδυση του φυσικού αερίου, ενώ η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήματος ένταξης είναι η 28η Μαΐου 2021. Μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου, είχαν υποβληθεί 350 αιτήσεις, και παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας οι αιτήσεις αναμένεται να φτάσουν τις 2.000, που είναι και ο στόχος που έχει τεθεί.

 Το πρόγραμμα επιχορηγεί από 65% έως 100% του ανώτατου επιλέξιμου προυπολογισμού της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου. Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης ανά κατοικία καθορίζεται από την κατηγορία εγκατεστημένης ισχύος λέβητα και κυμαίνεται μεταξύ 4.000 και 21.500 ευρώ, ενώ το ποσοστό επιχορήγησης ξεκινά από 65% για ωφελούμενους με ατομικό εισόδημα επιβολής εισφοράς αλληλεγγύης έως 20.000 ευρώ και οικογενειακό έως 30.000 ευρώ, και φτάνει στο 100% για τους δικαιούχους κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Previous Article

Μητσοτάκης: Ζήτησα από τη ΔΕΗ μείωση στο λογαριασμό των νοικοκυριών που έμειναν χωρίς ρεύμα – Ενοχλήθηκα από το πινγκ πονγκ των ευθυνών

Next Article

Ταραντίλης: Τα δεδομένα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει παράταση του lockdown – Υπάρχει μία σταθεροποίηση στο ΕΣΥ

Σχετικά Άρθρα