Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στην εκπαιδευτική κοινότητα και λήψη μέτρων

Ύστερα από  πρόσκληση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων  Μερόπης Υδραίου, πραγματοποιήθηκε  σήμερα το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης, σύσκεψη  με θέμα “επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στην εκπαιδευτική κοινότητα και λήψη μέτρων”.

Η Δήμαρχος πρότεινε να τηρούνται  πιο πιστά  και με συνέπεια  τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να υπάρχει εποπτεία για την τήρησή τους. Να γίνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα  τεστ στους εκπαιδευτικούς  και τους μαθητές, ώστε να προλάβουμε την διασπορά. Καλύτερη ιχνηλάτηση  και περιφρούρηση  της απομόνωσης (καραντίνα). Προτάσεις που έγιναν δεκτές από όλους  τους φορείς που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη.  

“ Ο Δήμος μας έχει  διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό  για καθαρισμούς στα σχολεία  και τους παιδικούς σταθμούς”, ανέφερε η κ. Υδραίου “έχει εκπαιδεύσει το προσωπικό αυτό  για τον τακτικό και σχολαστικό καθαρισμό  και διαθέτει επαρκή μέσα για κάθε περίπτωση”

Ο Συντονιστής του  Παρατηρητηρίου Υγείας, κ.  Αλαμάνος, αναφέρθηκε  στην ανάγκη  να συσταθούν  και άλλα εμβολιαστικά Κέντρα   στο Βορρά και στο Νότο  για να επιταχυνθεί   η διαδικασία εμβολισμών   και πρότεινε   να συσταθεί ένα άτυπο  δίκτυο για να συντονίζει τους εμπλεκόμενους  φορείς στην αντιμετώπιση της πανδημίας,  επίσης  να συμβάλει στον έγκυρο εντοπισμό  εστιών   και στην  διακίνηση της  πληροφορίας  με τους αρμόδιους φορείς.

Η Δήμαρχος ευχαρίστησε  τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και την διοίκηση του νοσοκομείου  για το λειτούργημα που επιτελούν,   καθώς και τους συμμετέχοντες για την συμβολή τους  και για την πολύ καλή συνεργασία που αποτελεί και την βάση  για την επιτυχημένη πορεία στην αντιμετώπιση της πανδημίας στους Δήμους του νομού μας.  

Στην σύσκεψη συμμετείχαν:  Η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας,  Αμαλία-Ελένη Ανδριώτη,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης, Κων/νος  Ζορμπάς,   ο  Διοικητής του  Γενικού Νοσοκομείου  Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας, κ. Παπαδάτος ως εκπρόσωπος του Δημάρχου. ο   Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας, Δήμου Νότιας Κέρκυρας   κ. Σαγιάς,   ως εκπρόσωπος του  Δήμαρχου ,  ο Δ/ντης Δημόσιας Υγείας &  Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Κατσώρας,  ο Συντονιστής του  Παρατηρητηρίου Υγείας, ιατρός κ.  Αλαμάνος η Επόπτρια κλιμάκιου ΕΟΔΥ  στην Κέρκυρα, κ. Μπριτζότι, ο Πρόεδρος του  Ιατρικού  Συλλόγου, κ. Καλούδης ο Περιφερειακός Διευθυντής  Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, κ. Αγγελόπουλος,   ο  Αντιδήμαρχο  Κοινωνικής  Προστασίας, κ. Ανδρέα Σκούπουρας και η εντεταλμένη σύμβουλος   Παιδείας  του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Ζερβού.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ