Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Η «Μήδεια» έφερε συγκρούσεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ – «Ομπρέλα» κατά Τσίπρα και Φώφη κατά Λοβέρδου

Προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής έφερε η «Μήδεια» καθώς και στα δύο κόμματα υπήρξαν διαφορετικές απόψεις για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το θέμα. Στην Κουμουνδούρου έφερε εσωκομματικές τριβές, καθώς τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκριναν την στάση της ηγεσίας του κόμματος τους λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχουν ποιο δυναμική αντίδραση κατά των χειρισμών της κυβέρνησης.

Γκρίνιες μέχρι το γραφείο του Τσίπρα

Όπως υποστήριζαν, μάλιστα, στελέχη της «Ομπρέλας», οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα «είναι εκτός τόπου και χρόνου» και δεν μπορούν να αντιληφθούν τι αφορά τους πολίτες και τι όχι. Οι γκρίνιες έφτασαν και μέχρι το γραφείο του κ. Τσίπρα, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί στην Βουλή και ναμιλήσει για τα προβλήματα της κακοκαιρίας, τονίζοντας ότι αρκετοί πολίτες δεν είχαν νερό και ρεύμα. Εάν πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν μεταξύ ακόμα και για την «Μήδεια» μάλλον δεν θα προλάβουν να φτάσουν στο συνέδριο…

Ανοικτή διαφωνία μεταξύ Φώφης και Λοβέρδου

Την ίδια ώρα στο ΚΙΝΑΛ οι αντιπαραθέσεις κορυφώθηκαν, καθώς η Μήδεια αποτέλεσε άλλο ένα θέμα σύγκρουσης για την Φώφη Γεννηματά και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο τελευταίος εμφανίστηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη του να παίρνει το μέρος του Μιχάλη Χρυσοχοίδη και να λέει ότι καλά έκανε που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που έκλεισε τη εθνική οδό. «Δεν έχω δει πιο πολύ χιόνια τα τελευταία χρόνια» είπε το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και θυμήθηκε το 2004 που είχαν εγκλωβιστεί οδηγοί στην εθνική εξ αιτίας της κακοκαιρίας. Την ίδια ώρα ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης έκανε λόγο για αποτυχημένη αντιμετώπιση της κυβέρνησης να βρει λύσεις στα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Μήδεια».

«Η κυβέρνηση θεώρησε ότι το κλείσιμο της εθνικής οδού αρκούσε, κίνηση που έγινε υπό το κράτος του πανικού, αφού αυτοί που την αποφάσισαν γνώριζαν ότι δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ δεν υπήρχε ούτε προετοιμασία αλλά ούτε και σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ. «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη προσπάθησε να επιπλεύσει με επικοινωνισμούς αλλά τελικά βούλιαξε σε λίγους πόντους χιόνι» πρόσθεσε ο Μιχάλης Κατρίνης. Υπενθυμίζεται ότι και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της αστοχία, έλλειψη σχεδίου και αδυναμία να κρατηθεί ανοιχτή η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ