Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Καραμανλής σε ΣΥΡΙΖΑ: Κάνετε φτηνή αντιπολίτευση – Έχετε πολιτικό θράσος

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή
και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά και Κώστα Γιαννούλη, όταν ο υπουργός πήρε τον λόγο κατά την ενημέρωση στη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου να απαντήσει στις κατηγορίες σχετικά με το κλείσιμο της Εθνικής οδού λόγω χιονιά που είχε εκτοξεύσει ο Νίκος Παππάς ζητώντας εξηγήσεις από το αρμόδιο υπουργείο.

Όταν πήρε το λόγο να απαντήσει ο κ. Καραμανλής ο κ. Παππάς είχε αποχωρήσει από την αίθουσα και ακολουθήσε ο εξής διάλογος:

Κ. Καραμανλής: Ο κ. Παππάς έθεσε να απαντήσω μερικά ζητήματα αλλά δεν είναι εδώ να ακούσει, έτσι κάνετε, αλλά εμείς θα απαντήσουμε σε όλα!

Από τα έδρανα αρχίζει να διαμαρτύρεται ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κ. Γιάννουλης και να ζητά από τον πρόεδρο της Επιτροπής Γ. Βλάχο να πάρει τον λόγο να απαντήσει.

Κ. Καραμανλής: Αυτά τα show στην ΕΡΤ3 τα μάθατε επί ΣΥΡΙΖΑ;

Κ. Γιαννούλης: Εδώ δεν είναι πρώτη Σερρών, είναι Κοινοβούλιο.

Κ. Καραμανλής: Είστε κωμικός. Αυτά που λέτε είναι κωμικά. Λογοκρισία θα μου κάνετε ;

Γ. Βλάχος: Έλεος κ. Γιάννουλη τι αναφέρετε την πρώτη Σερρών, έλεος που γυρίσατε στο 1961 για να δικαιολογήσετε το λόγο σας γυρίσατε δεκαετίες πίσω!

Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα και ο κ. Παππάς επέστρεψε στην αίθουσα της Γερουσίας, ο Υπουργός Υποδομών Κ. Καραμανλής απάντησε σχετικά με το κλείσιμο της Εθνικής.

«Αναφερθήκατε στο άρθρο 65″, είπε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε “Τόσα χρόνια που δεν υπήρχε διαδικασία και θεσμικό πλαίσιο που να επέτρεπε να επιβληθούν ποινές στους παραχωρησιούχους, αυτό δεν προβλεπόταν στις συμβάσεις παραχώρησης και πολλές φορές όταν προέκυπτε τέτοιο θέμα επί ΣΥΡΙΖΑ επισήμως, το Υπουργείο Υποδομών και το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα», είπε ο Υπουργός και συμπλήρωσε « Τι κάναμε εμείς, επιλέξαμε τη λύση της νομοθετικής παρέμβασης με το νόμο 4663. Λέμε ότι θα υπάρχει πόρισμα, ότι θα υπάρξει επιτροπή διερεύνησης όταν προκύπτουν πράξεις ή παραλείψεις των παραχωρησιούχων. Έχουμε τον κύριο Παππά και το ακούω το επιχείρημα του, που λέει αυτό ο δρόμος είναι πεντακάθαρος. Πρέπει να ανοίξει δεν έπρεπε να τον κλείσετε. Άλλα στελέχη σας όμως λένε ότι κλείσαμε το δρόμο για να δώσουμε αποζημίωση στον παραχωρησιούχο! Ο κύριος Πολάκης συγκεκριμένα. Αποφασίστε τελικά τι ισχύει! Θα ήθελα να έχετε μία ενιαία γραμμή γιατί θα είμαι ευτυχής να σας απαντήσω. Αλλά το ένα αντικρούει το άλλο. Αποφασίστε τι θέλετε να πείτε. Γιατί δεν βγήκαν λεωφορεία, ρωτάτε! Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή η κακοκαιρία ήταν τόσο έντονη όταν επιχείρησαν να βγουν τα λεωφορεία το πρωί από τον πάγο είχαμε κίνδυνο να διπλαρώσουν και να έχουμε ατυχήματα. ‘Έτσι αποφασίσαμε να μπούνε μέσα για να μην έχουμε φαινόμενα του 2017 και παλαιότερα, στην Αθήνα και στις εθνικές οδούς. Ξέρετε γιατί είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε. Ξέρετε γιατί είναι δύσκολο. Γιατί η διαφορά μας είναι ότι εμείς θεωρούμε ότι ο πολίτης και ο χρήστης του αυτοκινητοδρόμου δεν πρέπει να ταλαιπωρηθεί, ούτε να βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή του. Ενώ εσείς το 2017 αποφασίσατε να μην κλείσει ο δρόμος. Αλλά τελικά δεν έκλεισε γιατί είχαμε πρόβλημα με τρία βαρέα οχήματα, έγιναν για 15 χιλιόμετρα τεράστιες ουρές αυτοκινήτων και μάλιστα τους απεγκλωβίζεται με φέρι μποτ από τον Άγιο Κωνσταντίνο» .

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ