Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Σε ποιους έδειξε «κόκκινη κάρτα» ο Μητσοτάκης με την ενόχλησή του από το πινγκ πονγκ των ευθυνών

Αίσθηση προκάλεσε η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη
κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για ενόχλησή του από το πινγκ πονγκ των ευθυνών, όπως και των κατοίκων της Αττικής, μερικοί εκ των οποίων συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να ταλαιπωρούνται από την επέλαση της «Μήδειας».

«Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με πολλούς να ερμηνεύουν την αποστροφή του λόγου του ως μία «κόκκινη κάρτα» σε όσους καταχρώνται τον δημόσιο λόγο για την προσωπική τους προβολή και όχι για την ενημέρωση των πολιτών και ακόμα χειρότερα όταν προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους οποιαδήποτε ευθύνη.

Σύμφωνα με τους ίδιους το «καμπανάκι» ήταν πολύ ηχηρό για στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τα οποία έχουν σταθεί κατώτερα των περιστάσεων σε πολλές περιπτώσεις και έχουν αποτελέσει αντικείμενο αρνητικής κριτικής τόσο από τους πολίτες όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο όταν εκτίθενται και οι κατά τόπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι αναγκάζονται να απολογούνται για ευθύνες και ανεπάρκειες άλλων. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για κυβερνητικά στελέχη τα οποία έσπευσαν να επιρρίψουν ευθύνες δεξιά κι αριστερά ως μη όφειλαν

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρχει αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας. «Κι εγώ και πολλοί άλλοι πιστεύω ότι ενοχληθήκαμε από αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους γι’ αυτό και είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα σε μία κεντρική μας προεκλογική δέσμευση που δεν είναι άλλη από την αποκρυστάλλωση των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας ξεκινώντας από το κεντρικό κράτος. Αποκεντρωμένες διοικήσεις, τα δασαρχεία, τις περιφέρειες, τους δήμους, τις επιχειρήσεις όπως τον ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να εμπλέκονται σε διαδικασίες όπως το κλάδεμα των δέντρων, είναι κάτι το οποίο ανεδείχθη κατά τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας. Θα το αντιμετωπίσουμε κεντρικά με σχέδιο νόμου το οποίο θα φέρει προς ψήφιση το Υπουργείο Εσωτερικών στο Κοινοβούλιο» είπε.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΤΟΠΙΚΑ