Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στέφανος Μάνος στα Παραπολιτικά 90,1: Είμαστε 75 ώρες χωρίς ρεύμα και ακόμα δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έρχεται

«Σήμερα που μιλάμε είμαστε 75 ώρες χωρίς ρεύμα, όχι μόνο δεν έχει έρθει το ρεύμα αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έρχεται
», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος.

«Δηλαδή ο δρόμος που είμαι εγώ, που είναι αρκετά κεντρικός, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έρχεται, καλώδια είναι στο δρόμο απροστάτευτα», εξήγησε ο κ. Μάνος, αναφερόμενος στις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

«Έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα έχουν όμως περάσει πολλά χρόνια από τότε. Έχω ξαναπεράσει διακοπή ρεύματος μακροχρόνια και περίοδο που να μην έχουμε νερό, έχει ξαναγίνει αυτό αλλά πριν από πολλά χρόνια αλλά είχα την ελπίδα ότι έχουμε προχωρήσει σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Χωρίσαμε τη ΔΕΗ, αποκόψαμε ένα κομμάτι και το κάναμε ΔΕΔΗΕ, ότι τώρα κατά κάποιο τρόπο ίσως το πράγμα θα λειτουργούσε καλύτερα αλλά δυστυχώς νομίζω ότι είναι χειρότερα, όχι απλώς χειρότερα σαφώς χειρότερα από ότι ήταν πριν. Ίσως αυτοί που ήταν στη ΔΕΗ έδωσαν ότι χειρότερο είναι, τα περισσεύματα τα έδωσαν στο ΔΕΔΗΕ κολλήσανε πάνω και μερικούς κινέζους οι οποίοι δεν ήταν της δουλειάς από ότι καταλαβαίνω, έβαλαν τα λεφτά μόνο και έγινε ένας ΔΕΔΗΕ ο οποίος δεν έχω την εντύπωση ότι είναι άξιοι της δουλειάς που έχουν αναλάβει και έχουν μεγάλη ευθύνη», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Πρώτα έχει την ευθύνη εν προκειμένω ο ΔΕΔΗΕ και ο δήμος. Στον ΔΕΔΗΕ είναι ένας κος Μάνος που δεν έχει καμία σχέση με εμένα, και στο δήμο στη δική μου περίπτωση είναι ο κ. Θωμάκος δήμαρχος Κηφισιάς», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς πως ζεσταίνεται χωρίς ρεύμα, ο πρώην υπουργός απάντησε: «Δεν ζεσταίνομαι. Επειδή το σπίτι είναι παλιό κρατάει κάποια θερμοκρασία αλλά αυτή τη στιγμή έχει γύρω στους 14 βαθμούς το σπίτι και τρία βράδια τα περάσαμε με κεριά. Είναι μια μεσαιωνική κατάσταση, ρομαντική».

Για το κλάδεμα των δέντρων, ανέφερε: «Τα δέντρα μεγαλώνουν, δηλαδή φέτος μπορεί το πεύκο να μην ενοχλεί τη ΔΕΗ αλλά μεγαλώνει. Ο ΔΕΔΗΕ δεν περνά κάθε μέρα από όλους τους δρόμους να παρακολουθεί ποιο δέντρο μεγάλωσε για να ενοχλεί το παρατηρεί όμως πολλές φορές ο ίδιος ο κάτοικος της περιοχής. Αν πάει αυτός να αγγίξει το πεύκο έρχεται ο δήμος να τον «σκοτώσει» διότι το πεύκο είναι ιερό, ο πολίτης δεν μπορεί να το αγγίξει».

«Δηλαδή είναι αδιανόητο ο πολίτης που βλέπει το δέντρο φερ’ ειπείν να γέρνει, λεει ότι με τον πρώτο αέρα μπορεί να πέσει ‘’να το κόψω’’. Α πα πα προς Θεού. Το πρώτο θέμα είναι ότι απαγορεύεται ο πολίτης να ενεργήσει μόνος του. Ο πολίτης τηλεφωνεί αλλά ο δήμος δεν έρχεται. Θα δεχτείτε ότι έχει δοθεί δημοσιότητα στο γεγονός ότι έκανα αυτή την παρατήρηση και όλοι ασχολούνται με αυτό το tweet που έκανα, δεν έχει έρθει ο δήμος. Δεν έχει εμφανιστεί ένας άνθρωπος από το δήμο να καθαρίσει το δρόμο», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος την πρόταση της κ. Μπακογιάννη την υπογειοποιήση των καλωδίων στους «πλούσιους» δήμους, δήλωσε: «Δεν ξέρω αν είναι πλούσιοι οι δήμοι αλλά είναι μια επένδυση αυτή την οποία δεν είναι θέμα να αποφασίσει αν θέλει ο δήμος είναι να του το επιβάλλει η πολιτεία. Η πολιτεία να σταθμίσει τους κινδύνους και τα οφέλη από αυτό και να βγάλει ένα διάταγμα για παράδειγμα και να πει στις περιοχές που έχουν προϋποθέσεις, φερ’ ειπείν τα βόρεια προάστια που έχουν πολλά πεύκα και την τάδε δόμηση επιβάλλεται η δημιουργία ενός κοινού καναλιού στο οποίο θα μπουν μέσα όλα τα της κοινής ωφέλειας, νερό, ρεύμα, τηλέφωνο το οποίο θα πληρώσουν και οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και ο δήμος. Όλοι θα πληρώσουν».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ