Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στην αντεπίθεση ο Μητσοτάκης για την κακοκαιρία – Τι θα πει στην Κ.Ο. της ΝΔ – Θα ανακοινώσει πρωτοβουλίες για την καλύτερη συνεργασία κράτους και αυτοδιοίκησης

Τη δική του απάντηση στην κριτική που έχει ασκηθεί για την διαχείριση της έντονης κακοκαιρίας του τελευταίου τριημέρου θα δώσει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, που συνέρχεται μέσω τηλεδιάσκεψης στις 10 το πρωί.

Με πολιτική απόφαση το κλείσιμο της Αθηνών-Λαμίας

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι ο κρατικός μηχανισμός έκανε το καλύτερο δυνατό για να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς και να αποκαταστήσει τη ηλεκτροδότηση στις περιοχές που υπήρξαν διακοπές. Θα τονίσει επίσης ότι με πολιτική απόφαση διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, καθώς η κυβέρνηση έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και είναι προτιμότερο να υπάρχουν μικρές ταλαιπωρίες παρά χιλιάδες εγκλωβισμένοι στο δρόμο μέσα στο κρύο, όπως στο παρελθόν.

Η χειρότερη κακοκαιρία τα 40 χρόνια

Αναμένεται να αναφερθεί επίσης στη σφοδρότητα της κακοκαιρίας, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ήταν η χειρότερη από πλευράς χιονόπτωσης στην Αθήνα τα τελευταία 40 χρόνια. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει και στην επιτυχία της απρόσκοπτης συνέχισης της επιχείρησης «Ελευθερία», καθώς κανένα εμβόλιο δεν χάθηκε και η διαδικασία εξελίχθηκε παρά τα προβλήματα λόγω των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του στην έναρξη της συνεδρίασης θα επισημάνει τα κενά που υπάρχουν στον κρατικό μηχανισμό και τα οποία φάνηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις το τελευταίο 48ωρο.

Πρωτοβουλίες για καλύτερη συνεργασία

Ο ίδιος θα κάνει λόγο για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για να υπάρχει καλύτερη συνεργασία του κεντρικού κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και των δύο βαθμών τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ τους. Θα ζητήσει επίσης από τους βουλευτές να καταθέσουν τη δική τους εμπειρία από την αντιμετώπιση των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων σε όλη την επικράτεια. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται κατά την ομιλία του να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ για το είδος της αντιπολίτευσης που ασκεί αξιοποιώντας την κακοκαιρία, αλλά και για την κριτική που ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν έρχεται στη Βουλή για να απαντήσει στην ερώτησή του για τη διαχείριση της πανδημίας, όταν πριν από μόλις τέσσερις εβδομάδες κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού έγινε συζήτηση στο κοινοβούλιο σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ