Γεωργιάδης: Θα ανοίξουν τον Μάιο οι χώροι εκδηλώσεων – «Ζητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές»

Share:
Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα είναι εστιασμένο στην εστίαση, με στόχο την περαιτέρω στήριξη του κλάδου ενόψει της επαναλειτουργίας του, η οποία όπως είπε «πλησιάζει», ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Βασίλη Οικονόμου από τη ΝΔ για τα μέτρα στήριξης του κλάδου της εστίασης λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέφυγε μεν να δώσει συγκεκριμένη  ημερομηνία, σημείωσε ωστόσο, πως όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί «πλησιάζουμε στο άνοιγμα των κτημάτων».

Σύμφωνα με τον skai.gr εκτίμησε ότι οι χώροι εκδηλώσεων όπως τα κτήματα που τελούνται γάμοι και οι εταιρίες catering, θα ανοίξουν από τις αρχές Μαΐου.

«Ζητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως Υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πως θα κλείνω επιχειρήσεις και πως θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία. Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο υπουργός εκτίμησε ότι στην Επιστρεπτέα 6, οι επιχειρήσεις της εστίασης που παρέμειναν όλο τον Ιανουάριο κλειστές θα έχουν πλεονέκτημα στη στήριξη έναντι εκείνων που λειτούργησαν έστω και με αυστηρά μέτρα, καθώς έχει σχεδιαστεί να είναι μηνιαία.

Previous Article

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για «Μήδεια»: «Ενοχλητική η επικάλυψη αρμοδιοτήτων» – Τι είπε για το «τσουνάμι καταγγελιών στον χώρο της Τέχνης

Next Article

Αποκάλυψη Σκυλακάκη στα Παραπολιτικά 90,1: «Με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης η υπογειοποίηση των δικτύων»

Σχετικά Άρθρα