Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για «Μήδεια»: «Ενοχλητική η επικάλυψη αρμοδιοτήτων» – Τι είπε για το «τσουνάμι καταγγελιών στον χώρο της Τέχνης

Share:

 Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου βρέθηκε η κακοκαιρία «Μήδεια», αλλά και οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

 Ο πρωθυπουργός, στον διάλογο που είχε του μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χαρακτήρισε «ενοχλητική» την επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των αρμόδιων φορέων, σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν από την κακοκαιρία «Μήδεια», κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο «τσουνάμι» των καταγγελιών στον καλλιτεχνικό -και όχι μόνο- χώρο για σεξουαλική κακοποίηση, που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

 «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο πώς θα αντιμετωπίζουμε στο μέλλον τα φαινόμενα αυτά. Υπάρχει η ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ των αρμόδιων φορέων. Δέσμευσή μου και πριν την κακοκαιρία ήταν ότι αυτό πρέπει να επιλυθεί με έναν νόμο-πλαίσιο, ώστε να ξέρει ο καθένας πού αρχίζουν και πού τελειώνουν οι ευθύνες του».

 Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα των ραγδαίων εξελίξεων με το ελληνικό #metoo και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση-κακοποίηση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που επέτρεψε στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν.

 «Ήρθε η ώρα με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια στις καταγγελίες, ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου και την κοινωνία. Η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων είναι η πιο απεχθής εκδοχή αυτού του φαινομένου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, είναι πιο σύνθετο», επισήμανε.

 «Σίγουρα είναι ένα ζήτημα που πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Στον δημόσιο διάλογο, που ευτυχώς άνοιξε, πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη πολιτική και κοινωνική συναίνεση, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα» συμπλήρωσε.

Previous Article

Σταϊκούρας: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές του χρηματοπιστωτικού συστήματος

Next Article

Γεωργιάδης: Θα ανοίξουν τον Μάιο οι χώροι εκδηλώσεων – «Ζητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές»

Σχετικά Άρθρα