Ο Μητσοτάκης δεν «τσιμπάει» στο παιχνίδι της Τουρκίας – Ο Ερντογάν θέλει ακύρωση των «διερευνητικών» με παιχνίδι «νεύρων»

Share:
Δεν υπάρχουν «μυστικά» στη συμπεριφορά της Τουρκία τον τελευταίο καιρό. Ο Ερντογάν, με κινήσεις σπασμωδικές προσπαθεί να αποφύγει ένα ουσιαστικό «διάλογο» με την Αθήνα, για να μην εμπλακεί σε συζητήσεις στη βάση των κανόνων της διεθνούς έννομης τάξης. Και γνωρίζει, ότι η Ελλάδα ζητήματα όπως ο αφοπλισμός των νησιών της στο Ανατολικό Αιγαίο δεν πρόκειται να κουβεντιάσει σε καμία περίπτωση. Με ευθείες προκλήσεις στο Αιγαίο, με ερευνητικά σκάφη επιχειρεί, λοιπόν, η Αγκυρα να οδηγήσει την Αθήνα σε ακύρωση της συνέχισης των «διερευνητικών».

Ο εκνευρισμός του Ερντογάν αυξάνει, καθώς η ελληνική πλευρά δεν «τσιμπάει». Η Αγκυρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση διαπιστώνοντας, ότι και οι Ευρωπαίοι και η Ουάσινγκτον δέχονται την ισχύ του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και έχουν αποδοκιμάσει τις επιθετικές πολιτικές της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο. Ετσι, ο στριμωγμένος,Ταγίπ Ερντογάν, επιχειρεί να εμφανιστεί «δυναμικός» στο εσωτερικό της χώρας του, που πολλαπλώς υποφέρει απ τον αυταρχισμό και από την οικονομική πολιτική του. Προκαλεί την Αθήνα και τη Λευκωσία, στήνει «καβγά» με την Ουάσινγκτον και υπόσχεται στους Κούρδους του ΡΚΚ ένα φρικτό θάνατο.

Αυτή τη στιγμή, η «ψυχραιμία» της Αθήνας στα ελληνοτουρκικά φαίνεται να αποδίδει. Περιμένουμε τη συνέχεια με ενδιαφέρον, γιατί στο «παιχνίδι» αυτό θα κινηθούν σύντομα και άλλοι «παίκτες».

Previous Article

Συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠτΔ στις 11:00

Next Article

Νομοσχέδιο «σκούπα» από τον Νίκο Δένδια: Τα αλλάζει όλα στο υπουργείο Εξωτερικών – Δημιουργεί νέες υπηρεσίες και φτιάχνει πανίσχυρη Γραμματεία για την Ομογένεια – Ποιες δομές καταργεί

Σχετικά Άρθρα