Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

«Δημιουργία των κατάλληλων υποδομών στην Κέρκυρα για την ασφάλεια κατοίκων & επισκεπτών και αναβάθμιση της τουριστικής ταυτότητάς της»

 Ενημέρωση των τουριστικών φορέων της Κέρκυρας από την Περιφερειάρχη για τα εν εξελίξει έργα, αλλά και γι’ αυτά που δρομολογούνται από την Περιφερειακή Αρχή

Οδική ασφάλεια, πολιτική προστασία, δημόσια υγεία, διαχείριση στερεών αποβλήτων και ενίσχυση ρευστότητας επιχειρήσεων στο τραπέζι της τηλέ-συνάντησης εργασίας με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της Κέρκυρας

Τη δέσμευσή της ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εξακολουθεί να έχει στις προτεραιότητές της τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, οι οποίες θα εξασφαλίσουν συνθήκες οδικής ασφάλειας, πολιτικής προστασίας, αλλά και δημόσιας υγείας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, επανέλαβε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, προς τους εκπροσώπους τουριστικών φορέων, στη διαδικτυακή συνάντηση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2021.

Στην εν λόγω προγραμματισμένη τηλέ-συνάντηση, συμμετείχαν, από την πλευρά των τουριστικών φορέων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Χαράλαμπος Βούλγαρης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας (Ο.Ε.Τ.Κ.), Περικλής Κατσαρός, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA), Σπύρος Χαλικιόπουλος και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας, Νίκος Τσαγκάρης.

Από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, πέραν της Περιφερειάρχη, το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Τεχνικών Έργων, Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος & Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Συνοχής & Απασχόλησης, Κώστας Ζορμπάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας, Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των φορέων για τα έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως και για τα έργα, που προγραμματίζονται.

Ειδικότερα, υπήρξε ενημέρωση για τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 10,4 εκατ. € που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, με αναφορές -μεταξύ άλλων- στα 4,5 εκατ. € της αναμόρφωσης του οδικού δικτύου του Β.Δ. συγκροτήματος του νησιού και στο 1,7 εκατ. € για την ανακατασκευή του συστήματος φωτεινών σηματοδοτών σε ολόκληρη την Π.Ε. Κέρκυρας.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση και για τις τελευταίες εξελίξεις και τις προοπτικές που δημιουργούνται στο θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων και τη λειτουργία του νέου διαβαθμιδικού περιφερειακού Φορέα (ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων) και τη συνευθύνη, που -πλέον και θεσμικά- αναλαμβάνουν Περιφέρεια και Δήμοι.

Στη συζήτηση, τέλος, τέθηκε και το θέμα της ενίσχυσης ρευστότητας των επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων, όπως και του προγραμματισμού των δράσεων τουριστικής προβολής.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ