Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Μητσοτάκης για καταγγελίες βιασμών: Έσπασε ένα πέπλο σιωπής με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις – Mε τη δράση μας θα δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών μετά τις καταγγελίες για όσα έχουν συμβεί στον χώρο του θεάτρου (και όχι μόνο), αποτέλεσαν ένα από τα βασικά αντικείμενα της συζήτησης που είχαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, της είπε ότι θα την ενημερώσει για όλα τα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα στη μηνιαία τους συνάντηση.

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν την συνέντευξη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οποία μίλησε για τις αποκαλύψεις που αφορούν στον Δημήτρη Λιγνάδη και τις καταγγελίες για βιασμούς χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο άνθρωπο», ο πρωθυπουργός πήρε θέση για τις καταγγελίες που γίνονται και απευθυνόμενος στην κ. Σακελλαροπούλου τόνισε «έσπασε ένα πέπλο σιωπής με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο πλαίσιο του #metoo».

Ειδικότερα στην παρέμβασή του τόνισε:

 «Πριν από ακριβώς 65 χρόνια, στις 19 Φεβρουαρίου του 1956, ψήφισαν για πρώτη φορά γυναίκες στη χώρα μας. Σήμερα, 65 χρόνια μετά, η χώρα έχει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο και τον τελευταίο μήνα έσπασε ένα πέπλο σιωπής με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις οι οποίες έχουνε γίνει στα πλαίσια αυτού του φαινομένου το οποίο αποκαλούμε “metoo“. Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας, πρωτίστως κατά γυναικών αλλά και όχι μόνο, τα οποία πιστεύω ότι μας συγκλόνισαν όλους, μας ταρακούνησαν όλους, κάποιοι άνθρωποι έσπασαν τη σιωπή με τη φωνή τους. Ήρθε η ώρα τώρα εμείς με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου από τη μία και στην κοινωνία δικαίου από την άλλη», τόνισε.

 Και συνέχισε: «Είστε, όχι απλά Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είστε γυναίκα, επιφανής νομικός , είστε μάνα και ξέρω ότι έχετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα αυτά όπως και εγώ ως πρωθυπουργός, πολιτικός, πατέρας έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά για τα θέματα που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων που αποτελεί την πιο απεχθή εκδοχή αυτού του φαινομένου.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, έχουμε δυνατότητες να οπλίσουμε το νομικό μας οπλοστάσιο αλλά είναι πολύ πιο ευρύ και πολύ πιο σύνθετο από αυτό. Και σίγουρα είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, ένα ζήτημα το οποίο δεν προσφέρεται καθόλου για κομματική αντιπαράθεση και στο δημόσιο διάλογο ο οποίος έχει ξεκινήσει και έχει ανοίξει, και ευτυχώς έχει ανοίξει, θα πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα.

Όχι μόνο να γυρίσουμε στο παρελθόν και να τιμωρήσει η δικαιοσύνη εκεί που αρμόζει περιπτώσεις τέτοιων περιστατικών αλλά και κοιτώντας προς το μέλλον να σιγουρευτούμε ότι έχουμε το σωστό πλαίσιο ώστε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν τέτοια φαινόμενα. Και σε αυτή την συζήτηση η οποία έχει ανοίξει προσβλέπω και στη δικιά σας στήριξη αλλά και στη δικιά σας παρουσία μέσα από τον πολιτικό λόγο που ως πρώτη πολίτης της χώρας αρθρώνετε».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ