Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ντόρα Μπακογιάννη: Υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών έζησαν τραγικές καταστάσεις

Το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των διπλωματικών υπαλλήλων έθεσε μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχέδιου για το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Εξωτερικών, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη
, ζητώντας το Υπουργείο Οικονομικών να συμβάλει στην επίλυση του.

Η κ.Μπακογιάννη περιγράφοντας την ιστορία μιας διπλωματικής υπαλλήλου που υπηρετούσε στις ΗΠΑ, ανέφερε τα εξής:

«Έζησα τραγικές καταστάσεις. Έζησα καταστάσεις πραγματικά από μία κυρία στην Αμερική όπου έπρεπε για μία επείγουσα εγχείρηση καρκίνου να της δανείσουν 100.000 δολάρια, γιατί τόσο ήταν η τιμή στην Αμερική και η οποία θα έπρεπε κάποια στιγμή να τα επιστρέψει. Πώς επιστρέφει ένας υπάλληλος 100.000 δολάρια; Δεν υπάρχει τρόπος ούτε μισθολογικά ούτε πρακτικά», είπε η κ.Μπακογιάννη και συνέχισε «Δεν είχε δε τη δυνατότητα της επιστροφής στην Αθήνα, διότι, ακριβώς ήταν επείγουσα η ανάγκη για την εγχείρηση. Άρα, νομίζω ότι μία ασφαλιστική, ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, θα μπορούσε πραγματικά αυτό το θέμα να το αντιμετωπίσει και να το αντιμετωπίσουμε ριζικά και εν πάση περίπτωση. Το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να κατανοήσει ότι αυτού του είδους οι ανάγκες αγγίζουν πλέον την ανθρωπιά, αλλά και το κύρος της χώρας. Η χώρα που δεν καλύπτει και δεν προστατεύει τους ανθρώπους της και μάλιστα αυτούς που κάθονται πίσω από το εθνόσημο, κάποιο πρόβλημα θα έχει. Δεν είναι τα οικονομικά μας σε τόσο τραγική κατάσταση ώστε να μην μπορούμε να καλύψουμε τους ανθρώπους».

Στη συνέχεια, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό εάν το σύνολο της Βουλής υποστηρίξει σε αυτό το θέμα και πρότεινε στον Νίκο Δένδια να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών μία έξτρα κάλυψη ασφαλιστική των διπλωματικών μας υπαλλήλων.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ