Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πανελλαδική δημοσκόπηση: Τη ΝΔ εμπιστεύεται ένας στους δύο πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας και οικονομίας

Υπεροχή Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργό

Ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας από την Κυβέρνηση, την άποψη των πολιτών για τις εξοπλιστικές δαπάνες αλλά και για τον καλύτερο σύμμαχό μας στα εθνικά θέματα καθώς και για την πρόθεση ψήφου, προκύπτουν από τη νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε η INTERVIEW (15 έως 17 Φεβρουαρίου 2021) για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, με την υπογραφή του Δημήτρη Βασιλειάδη.

Ένας στους δύο πολίτες εμπιστεύεται την κυβέρνηση

Τα σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με το δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο δείχνουν ότι ένας στους δύο πολίτες εμπιστεύεται περισσότερο την κυβέρνηση της ΝΔ για την διαχείριση της πανδημίας (ποσοστό 52%) αλλά και της οικονομίας (ποσοστό 50%) αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως καταλληλότερο πρωθυπουργό (51%) σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (23%).

Σύμμαχος οι ΗΠΑ

Την ίδια ώρα οι πολίτες βλέπουν ως καλύτερο σύμμαχο των εθνικών μας θεμάτων τις ΗΠΑ του Μπάιντεν (38.0%) ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία (69%) συμφωνούν με τις δαπάνες που αφορούν στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, 72% των πολιτών θα εμβολιαστεί ενώ 15% των ερωτηθέντων απαντά πως δεν θα κάνει το εμβόλιο και το 77% εξ αυτών δικαιολογεί την άρνησή του επειδή δεν εμπιστεύεται τα συγκεκριμένα εμβόλια.



Οι πιο αποτελεσματικοί υπουργοί

Πρώτοι σε αποτελεσματικότητα σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών είναι οι βουλευτές: Κ. Χατζιδάκης (7.5), Κ. Πιερρακάκης (7.3), Άδωνις Γεωργιάδης (7.1), Χ. Σταϊκούρας (6.8) και Μ. Βορίδης (6.1) και ακολουθούν ο Ν. Δένδιας (6), ο Κ. Σκρέκας (5.7), Ν. Κεραμέως (4,7) και τελευταίος ο Ν. Μηταράκης (4)

Σταθερή υπεροχή της ΝΔ

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους η μεγάλη πλειοψηφία του 37,6% εμπιστεύεται την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 17,1% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 20,5%.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 37.6%

ΣΥΡΙΖΑ 20.5%

ΚΙΝΑΛ 7.9%

ΚΚΕ 5.2%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.0%

ΜεΡΑ25 3.4%

ΑΛΛΟ 7.5%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11.5%

ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 1.4%

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ