Σκληρή σύγκρουση για την υπόθεση Λιγνάδη – Μητσοτάκης: Ζήτησα ευθύνες για τον διορισμό Χαϊκάλη, Κιμούλη; – Τσίπρας: Είδε φως και μπήκε μόνος του ο ηθοποιός;

Share:
Με ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου «απασφάλισε» εναντίον του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τις καταγγελίες που έχουν έρθει το τελευταίο διάστημα στη δημοσιότητα, στην προσπάθεια εκμετάλλευσης των λεπτών αυτών ζητημάτων. Συγκεκριμένα, τονίζει πως δεν ζητήθηκαν ευθύνες από τον Τσίπρα, τόσο για την επιλογή του Παύλου Χαϊκάλη ως υπουργό, όσο και για την επιλογή του Γιώργου Κιμούλη.

Παράλληλα, τονίζει την προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνηση προκειμένου να «σπάσει η σιωπή» σε ζητήματα που δεν χωρούν κομματικού πλαισίου, όσο προσπαθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει αυτήν την απόχρωση. 

H ανακοίνωση:

Είναι πραγματικά χυδαίο να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να εκμεταλλευθεί όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως, δίνοντας τους κομματικό χρώμα. Ζήτησε κανείς ευθύνες από τον κ.Τσίπρα για τον κ.Χαϊκάλη που με την υπογραφή του τον διόρισε υπουργό; Του ζήτησε ευθύνες για τον κ. Κιμούλη που η κυβέρνησή του διόρισε σε θέσεις ευθύνης;

Ευθύνες του ζητήθηκαν για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, που όχι μόνο την γνώριζε αλλά προσπάθησε εγγράφως να την συγκαλύψει.
Ο κ.Τσίπρας επαναλαμβάνει επίσης, άλλο ένα μεγάλο ψέμα: ότι ο κ.Λιγνάδης ήταν προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού. Ο κ.Μητσοτάκης γνώριζε τον κ.Λιγνάδη μόνο από θεατρικές παραστάσεις του, που είχε παρακολουθήσει. Τελεία.

Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι», ενθάρρυνε τα πρώτα στόματα να ανοίξουν. Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των θυμάτων της κακοποίησης. Είναι κρίμα, μια υπόθεση που θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο να επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ να την μετατρέψει σε αντιπολιτευτικό δηλητήριο. Σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση του πρωθυπουργού στις πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα παραμένει. Και δεν θα επανερχόμασταν με ανακοίνωση, αν ο κ.Τσίπρας δεν επέμενε να δώσει στις ανατριχιαστικές υποθέσεις που αποκαλύπτονται, κομματικό χρώμα.

Τσίπρας: Έφτασε στο στάδιο της αυτογελοιοποίησης η Μενδώνη

«Κάθε πολιτικός μπορεί να βρίσκει τον τρόπο που επιθυμεί είτε για να προστατεύει την αξιοπρέπειά του είτε για να αυτογελοποιηθεί. Σήμερα νομίζω η κ. Μενδώνη επέλεξε το δεύτερο. Έφτασε στο στάδιο της αυτογελοιοποίησης» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο κ. Λιγνάδης είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός, αλλά την τέχνη της υποκριτικής σήμερα μας την έδωσε απλόχερα η κα Μενδώνη, αν και αρχαιολόγος. Της πήρε βέβαια λίγο παραπάνω για να ανακαλύψει ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Δεν τον γνώριζε καθόλου, άλλωστε, ούτε ο κ. Μητσοτάκης τον γνώριζε. Αναρωτιέμαι πώς αυτός ο άνθρωπος είδε φως και μπήκε μόνος του…» σημείωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Κάποιος όμως τον έβαλε. Κάποιος κατήργησε το νόμο της Μυρσίνης Ζορμπά του Μάη του ’19, αμέσως, τον Ιούλιο-Αύγουστο, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας. Για να δώσει με ανάθεση σε αυτόν τον άνθρωπο την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού», πρόσθεσε.

Previous Article

Για τον Τσίπρα φταίει η Μενδώνη…

Next Article

Σκληρή σύγκρουση για την υπόθεση Λιγνάδη – Μητσοτάκης: Ζήτησα ευθύνες για τον διορισμό Χαϊκάλη, Κιμούλη; -Τσίπρας: Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να αναλάβει την ευθύνη

Σχετικά Άρθρα