Βουλή – Κοντοζαμάνης: Πότε θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες

Share:
«Ο εμβολιασμός του συνόλου του πληθυσμού αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης. Είναι περιπλοκή η διαδικασία γιατί μιλάμε για διαφορετικά εμβόλια με διαφορετικές συνθήκες φύλαξης» , είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου για την προτεραιοποίηση των ομάδων του πληθυσμού για την εμβολιαστική κάλυψη.

“Μετά τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 60-64 θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΗΔΙΚΑ” είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, την εισήγηση για την υλοποίηση του εμβολιασμού δεν την κάνει η κυβέρνηση αλλά γνωμοδοτεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Πρόσθεσε ακόμη, ότι από τα διεθνή δεδομένα προκύπτει ότι ο παράγοντας της ηλικίας είναι ισχυρός επιβαρυντικός και έτσι έγινε προτεραιοποίηση για τα άτομα μεγάλης ηλικίας.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε μάλιστα, το ενδεχόμενο τα ευπαθή άτομα να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson που είναι μονοδοσικό, σημειώνοντας πάντως, ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν έχει έρθει ακόμη στην Ελλάδα.

«Τα εμβόλια έρχονται σταδιακά. Θα έχουμε εμβόλιο για το σύνολο του πληθυσμού και όπου χρειαστεί, όπως συμπολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν θα στέλνουμε με κινητές ομάδες το εμβόλιο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ν. Γιαννακοπουλου ανέφερε στην ερώτηση της, πως η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι μοναδικές χώρες στην Ευρώπη που έχουν προτάξει οριζόντια ηλικιακά κριτήρια και δεν υπάρχει διαβάθμιση για τις ευπαθείς ομάδες.

Previous Article

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη Παναγιωτόπουλου στα ΗΑΕ (εικόνες)

Next Article

Γαϊτάνης: Πλήρης διερεύνηση των καταγγελιών σε βάρος ανηλίκων

Σχετικά Άρθρα