Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Τσίπρας στοχοποίησε την Μενδώνη – Θέλει παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού για να καταγράψει μία… νίκη (μετά από αστοχίες)

Την άποψη ότι πλέον η Λίνα Μενδώνη δεν μπορεί να διοικεί το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αμφισβητείται από μια μεγάλη μερίδα του καλλιτεχνικού κόσμου εκφράζουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη. Χθες, ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε για «ξεκάθαρη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από πλευράς της κ. Μενδώνη και του κ. Μητσοτάκη» η οποία κατέρρευσε κάτω το βάρος των εξελίξεων. Ωστόσο, αυτό που αντιλαμβάνονται τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στα άλλα κόμματα είναι ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να οδηγηθεί η κ. Μενδώνη σε παραίτηση για να καταγράψει μία… νίκη, μετά από πολύ καιρό αστοχιών και λαθών στην κεντρική στρατηγική του κόμματός του για βασικά ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Έτσι, από την Κουμουνδούρου επαναλαμβάνουν ότι πλέον είναι πολύ δύσκολο να παραμένει η Λίνα Μενδώνη στην θέση της καθώς ηθοποιοί απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους την αμφισβητούν ευθέως. «Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν, που μοιράστηκαν μαζί μας το βάρος και τον εφιάλτη τους για να μη το κουβαλάνε μόνοι τους», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος λέγοντας ότι «δουλειά όλων μας είναι να φτιάξουμε εκείνο το θεσμικό πλαίσιο, ώστε τα θύματα να βρίσκουν το κουράγιο να μιλούν». «Δουλειά της υπουργού και του πρωθυπουργού ήταν να έβγαιναν μπροστά από την αρχή, να έλεγαν ότι όλα πρέπει να βγουν στο φως και να μην καλύψουν κανέναν», σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος. Επισήμανε, ακόμα, ότι «τις τελευταίες μέρες ολοένα περισσότερες καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, πρέπει όλα να εξεταστούν, τόσο οι καταγγελίες για κύκλωμα παιδεραστίας όσο και οι καταγγελίες σχετικά με σχολεία στα οποία δίδασκε ο κ. Λιγνάδης, να μη μείνει τίποτα στο σκοτάδι».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ