Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Υπόθεση Λιγνάδη – Συνήγορος καταγγέλλοντα στα Παραπολιτικά 90,1: Προτεραιότητά του πελάτη μου να σταματήσει τη δράση αυτού του ανθρώπου

«Τα πάντα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το οποίο είναι κοινός παρονομαστής και σε άλλες καταγγελίες, και σε αυτές που φτάσανε στη Δικαιοσύνη και σε αυτές που δεν έχουν φτάσει ακόμη έχουν όμως δημοσιοποιηθεί στα ΜΜΕ, ο κοινός παρονομαστής αυτών ήταν ο χειριστικός τρόπος του φερομένου ως δράστη σήμερα κατηγορούμενου».

 

Αυτό δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο δικηγόρος, συνήγορος καταγγέλλοντα, Γιάννης Βλάχος, ερωτηθείς τι τον συγκλόνισε στην καταγγελία του πελάτη του για την υπόθεση Λιγνάδη.

«Μετέρχονταν μεθόδους οι οποίες ήταν σχεδόν οι ίδιες σε όλα τα θύματα και ακολουθούσε ένα τελετουργικό το οποίο ήταν στην αρχή κατάκτηση, δηλαδή πως θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του θύματος, το επόμενο ήταν το να τον παρασύρει, και το τρίτο ήταν η κακοποίηση την οποία και ο δικός μου εντολέας αλλά και άλλοι που έχουν αναφερθεί η λέξη εξευτελισμός», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς ποια ήταν η αφορμή που έκανε τον πελάτη του να μιλήσει τώρα, ο κ. Βλάχος απάντησε: «Από την εποχή που υπέστη αυτές τις βάναυσες πράξεις είχε σκεφτεί να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία, δεν το τόλμησε εκτός από τους ευνόητους λόγους που αφορούν όλα τα θύματα, ειδικά τα ανήλικα θύματα τέτοιου είδους πράξεων που είναι η ντροπή, που είναι ο φόβος να ανοιχτούν στους γονείς τους, μεγάλο ρόλο έπαιξε ότι ο ίδιος ο δράστης, σήμερα κατηγορούμενος, όταν τον απείλησε ότι θα πάει στην Αστυνομία εκλιπαρώντας τον παρακάλεσε με δάκρυα να μην το κάνει δικαιολογώντας ότι έπασχε από καρκίνο και αν προχωρούσε στην αστυνομία δεν θα άντεχε αυτού του είδους την έκθεση».

«Ο εντολέας μου με διαβεβαίωσε ότι αν δεν είχε φύγει στο εξωτερικό και είχε μείνει στην Ελλάδα το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα έπαιρνε το θάρρος να κάνει αυτή την κίνηση. Όταν όμως επικοινώνησε μαζί μου και αυτό είναι το εξαιρετικό ότι επικοινώνησε απευθείας με δικηγόρο για να απευθυνθεί κατευθείαν στη Δικαιοσύνη διότι έχοντας πλέον στην ηλικίας των 25 και όντας δημόσιος υπάλληλος, συνειδητοποιήσει το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι δράστες τέτοιων πράξεων, ήταν απόλυτα αποφασισμένος να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση όχι μόνο για να δικαιωθεί ο ίδιος, αυτό από ότι μου είπε ήταν δευτερεύουσα προτεραιότητά του αλλά κυρίως για να σταματήσει τη δράση αυτού του ανθρώπου ο οποίος είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι διαρκεί πάρα πολλά χρόνια και ότι δεν έχει σταματήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο εντολέας μου δεν έχει άμεση προσωπική γνώση άλλης αντίστοιχης ιστορίας από αυτά όμως που μετά τη δική του περιπέτεια άρχισε να αφουγκράζεται στο δημόσιο χώρο εκεί σε μια πλατεία που συχνάζανε ανάμεσα και σε άλλους έχει λόγους να πιστεύει ότι αυτό ήταν επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα κυρίως διότι ο συγκεκριμένος σύχναζε συστηματικά σε αυτό το χώρο και συστηματικά επεδίωκε να πλησιάζει και να συναναστρέφεται εφήβους», υπογράμμισε ο ίδιος.

 

 

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ