Αλέκος Αυλωνίτης για επίσκεψη ΠτΔ και Υφ. Εθνικής Άμυνας

Share:

Η επίσκεψη της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικ. Σακελλαροπούλου και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Α. Στεφανή στα Διαπόντια Νησιά μας αποτελεί τιμή για τη νησιωτική μας περιοχή και σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της Πολιτειακής ηγεσίας του τόπου μας για τους ακρίτες της βορειοδυτικής Ελλάδας.
Σε μια τόσο σημαντική στιγμή από πολιτικής απόψεως και πέραν των τυπικών συμβολισμών που αποπνέει η όλη επίσκεψη, συνιστά ευτελισμό των μηνυμάτων που εκπέμπονται πανελλαδικά, όταν απουσιάζουν και ακόμα, δεν έχουν προσκληθεί καν να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι σε αυτήν, αλλά συμμετέχει μόνον ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ. κ. Σ. Γκίκας.
Αν υγειονομικοί λόγοι επέβαλαν τη μη πρόσκληση ΌΛΩΝ των βουλευτών της Κέρκυρας στην υποδοχή της κ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας τότε είναι απόλυτα κατανοητή και αποδεκτή. Απολύτως, κατανοητή και η παρουσία της κ. Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Η παρουσία όμως, ΜΟΝΟΝ του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην υποδοχή της αξιοτίμου κ. Προέδρου δημιουργεί ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν. 
Είναι θλιβερό να παρακολουθεί η τοπική κοινωνία το θεσμικό κατήφορο και την πολιτική υποτίμηση που ακολουθούν ως τακτική, οι τοπικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης, συμμετέχοντες χωρίς να προσκληθούν στην υποδοχή της αξιοτίμου Προέδρου της Δημοκρατίας μας, υποβαθμίζοντάς την σε μια νεοδημοκρατική ιδιωτική φιλοξενία στο βαθμό που προσβάλλει και την ίδια, την επίσημη προσκεκλημένη, πρώτη πολίτη του Ελληνικού κράτους.
Δηλώνω βέβαιος πως παρά το γεγονός ότι, την οργάνωση της επίσκεψης της κ. Σακελλαροπούλου, την είχε το προσωπικό της Γραφείο της, δεν ευθύνεται αυτό για την παρουσία του ενός και μόνον κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και ειδικότερα, κυβερνητικού, ως συνοδεύοντος την κ. Πρόεδρο.

Previous Article

Στέφανος Γκίκας: «Ιδιαίτερος ο Συμβολισμός της Επίσκεψης της ΠτΔ στα Διαπόντια Νησιά»

Next Article

Έχουμε τη δύναμη να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο

Σχετικά Άρθρα