Βαρβιτσιώτης: Να «τρέξουν» γρηγορότερα οι διαδικασίες στην ΕΕ για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Share:
Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα κοινός συντονισμός ως προς το ζήτημα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, υπογράμμισε κατά την τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του. Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε τους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα στο Αιγαίο.

Να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στη σχετική πρόταση του πρωθυπουργού για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, απηύθυνε κάλεσμα στους ομολόγους του να τρέξουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες ενόψει μάλιστα της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Αφού σημείωσε ότι ήδη δέκα χώρες έχουν δημιουργήσει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, υπογράμμισε ότι «θα ήταν μεγάλη οπισθοδρόμηση για την ΕΕ αν δεν υπάρξει συμφωνία για το περιεχόμενο και τη χρήση του πιστοποιητικού».

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών στην ΕΕ, όπως σημειώνεται, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «η πίεση που ασκείται στις εταιρείες που παρέχουν τα εμβόλια φαίνεται να λειτουργεί και θα θέλαμε να δούμε την Επιτροπή να κινείται γρήγορα και με όλες τις άλλες εταιρείες που είναι έτοιμες να παράσχουν εμβόλια, ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό εφοδιασμού στο μέλλον».

Ακόμη, όπως γίνεται γνωστό, ο κ. Βαρβιτσιώτης στο πλαίσιο της συζήτησης για την ευρωπαϊκή πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας και των σχέσεων «Νότιας Γειτονίας», που θα απασχολήσει τη Σύνοδο Κορυφής, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και στο πεδίο, με την έκδοση της νέας τουρκικής NAVTEX και τις δραστηριότητες του ερευνητικού σκάφους «Τσεσμέ» στο Αιγαίο.

Σημείωσε, μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πως τη στιγμή που έχουν ξεκινήσει οι διερευνητικές επαφές, η αυξανόμενη ένταση της Άγκυρας είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει την ΕΕ, ενόψει και της Συνόδου του Μαρτίου.

Previous Article

Όταν ο Βούτσης καλούσε σε επίσημη εκδήλωση της Βουλής τον Δημήτρη Λιγνάδη

Next Article

Υπουργείο Μεταφορών: Οι 10 βασικές μεταρρυθμίσεις με την τροποποίηση του νόμου για τα δημόσια έργα

Σχετικά Άρθρα