Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για την υπόθεση Λιγνάδη – Στο στόχαστρο ο Τσίπρας για «χυδαία επιχείρηση λασπολογίας»

Στην αντεπίθεση φέρεται αποφασισμένη να περάσει η κυβέρνηση σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, με αποκορύφωμα μεθαύριο Πέμπτη την συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Το Μαξίμου «δείχνει» πλέον τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ως ενορχηστρωτή της επιχείρησης που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο να εμπλακεί συνολικά η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτή, με υπονοούμενα μάλιστα ότι η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση σχετίζονται με κύκλωμα παιδεραστίας.

«Συντονίζει ο Τσίπρας τις χυδαιότητες»

«Αυτή τη στιγμή», όπως τονίζουν, «ο αρχηγός της αντιπολίτευσης συντονίζει την πιο σκοτεινή και χυδαία επίθεση λασπολογίας που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες και ξεπερνά κάθε φαντασία. Αποτελεί έσχατη έκπτωση, όχι μόνο για τον ίδιο (αυτό είναι δεδομένο), αλλά απειλεί συνολικά τον πολιτικό βίο και θα τεθεί την Πέμπτη στη Βουλή από τον Πρωθυπουργό. Η Ελλάδα δεν αποτελεί πεδίο για να δοκιμάζουν κάποιοι με κυνισμό τις πιο αρρωστημένες θεωρίες συνωμοσίας, όπως αυτή του QAnon, πάνω στην οποία επιχειρεί να πατήσει ο κ. Τσίπρας κρυπτόμενος πίσω από άλλους, όπως ο αυθεντικός του εκπρόσωπος και αγαπημένος του εκδότης αλλά και οι κουκουλοφόροι του διαδικτύου που λειτουργούν κατ’ εντολή του».

Συγκάλυψη για την υπόθεση της πρεσβείας Βενεζουέλας

Παράλληλα, από τη Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζουν ότι η μόνη κραυγαλέα υπόθεση συγκάλυψης που έχει δει το φως είναι αυτή στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, με προσωπική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα. Για το ποιος έχει επιχειρήσει να συγκαλύψει υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, όπως τονίζουν, απαντά η ίδια επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας, όταν άρχισαν οι αποκαλύψεις για τον Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα. Έλεγε ο τότε πρωθυπουργός κ. Τσίπρας: «Τέλος, εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα, στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβαση σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».

Κώδικες δεοντολογίας

Σε θεσμικό επίπεδο, όπως επεσήμανε η αναπληρωτής κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους, προς όλους. Ήδη έχουν ανακοινωθεί 13 πρωτοβουλίες στο χώρο του αθλητισμού. Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες τις οποίες θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή την Πέμπτη, ενώ αναφορά θα κάνει και στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αύριο, Τετάρτη.

«Στα μαλακά» λόγω ΣΥΡΙΖΑ

Στη Νέα Δημοκρατία θυμίζουν επίσης σε θεσμικό επίπεδο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές του 2019 άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και μείωσε τις ποινές σε όλα τα αδικήματα που αφορούν τη γενετήσια ελευθερία. Συγκεκριμένα:

1. Στο βιασμό ενώ η ποινή ήταν έως 20 έτη έγινε έως 15 και υπό όρους έως 10

2. Σε όλα τα αδικήματα με θύματα ανηλίκους τα μεγαλύτερα όρια των ποινών μειώθηκαν από 20 έτη σε 15.

3. Σε ορισμένα αδικήματα με θύματα ανηλίκους μείωσε το όριο των βαριών ποινών αφήνοντας ουσιαστικά απροστάτευτους ανήλικους 14 έως 17 ετών

4. Μείωσαν και την παραγραφή αδικημάτων με θύματα ανήλικα κατά 3 έτη.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ