Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Βουλή: Κόντρα Πλεύρη, Βούτση και Φωτίου για Κουφοντίνα

Ευθείες κατηγορίες στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου  για καταπάτηση των δικαιωμάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη.

 Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, λέγοντας πως η κυβέρνηση κωφεύει επί μέρες τώρα για το ζήτημα της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, μια υπόθεση που οδηγείται σε δραματική εξέλιξη για την ζωή του καταδικασθέντος για εγκληματικές πράξεις τρομοκρατίας. Η μη λήψη μέτρων είναι εγκληματική και εκδικητικού χαρακτήρα» σημείωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης απάντησε πως η Νέα Δημοκρατία είχε ιδρύσει τις φυλακές τύπου Γ. Στο πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ο νόμος Παρασκευοπούλου του 2015 και καταργεί τις φυλακές τύπου Γ δίνοντας το δικαίωμα στους τρομοκράτες να μεταβαίνουν στις αγροτικές φυλακές και να παίρνουν άδειες. Ήταν μια πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι τρομοκράτες θα έχουν ευμενέστερη αντιμετώπιση και  θα εκτίουν την ποινή τους σε αγροτικά ιδρύματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ  επέλεξε  να επαναφέρει το καθεστώς που ίσχυε θεωρώντας  ότι στις αγροτικές φυλακές δεν θέλουμε να μεταβαίνουν τρομοκράτες. Τι λέει ο Κουφοντίνας, ο μεγαλύτερος εγκληματίας αυτή τη στιγμή στις ελληνικές φυλακές, με 11 ανθρωποκτονίες και τρομοκρατικές ενέργειες; Ο συγκεκριμένος θέλει να παραβιάσει το νόμο». Και συνέχισε ο κ. Πλεύρης:  «Όποιος κάνει απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές γιατί έχει ένα αίτημα για το που θα εκτίσει την ποινή του δεν θα είναι κυριαρχικό αίτημα. Μιλάτε για εκδικητικότητα! Είναι σαφής η βούληση της Κυβέρνησης ότι όσοι έχουν πολύ βαριά μορφή εγκληματικότητας δεν θα έχουν ευεργετικές διατάξεις».

 Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής»  όπου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, «συζητούμε ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο την ώρα που τα δικαιώματα κρατουμένων καταπατούνται. Τα δικαιώματα του Δ. Κουφοντίνα καταπατούνται. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει.

 Να σεβαστεί η κυβέρνηση τους νόμους και να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι κράτος δικαίου. Αυτές τις ημέρες ζήσαμε την αποτυχία του επιτελικού κράτους που χάθηκε κάτω από το χιόνι σε μια προαναγγελθείσα κακοκαιρία.

 Η κορυφή της ελληνικής πολυκατοικίας, ο πρωθυπουργός και η υπουργός δηλώνουν εξαπατημένοι από τον άνθρωπο που διόρισαν.

 Επι 3 εβδομάδες με την σιωπή τους σηματοδοτούν έμπρακτη συγκάλυψη».

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ