Μετά τους Ντόρα Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Θάνο Πλεύρη και Μπάμπη Παπαδημητρίου, η Όλγα Κεφαλογιάννη προστέθηκε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που αναγνώρισαν πως υπάρχει πολιτική ευθύνη για τον χειρισμό της υπόθεσης του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη.

«Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν είναι κακό να ζητάμε και συγγνώμη. Και η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Δεν έχει να κάνει με το αν “ήξερα, δεν ήξερα” ούτε με το αν “φταίω ή δεν φταίω”.

Όταν με την υπογραφή σου έχεις ορίσεις ένα πρόσωπο που στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είχε συνολικά το προφίλ για να υπηρετήσει μία δημόσια θέση ευθύνης, προφανώς εκεί υπάρχει θέμα ευθύνης, που ξαναλέω είναι αντικειμενική.

Θεωρώ ότι με το που ξεκίνησαν να ακούγονται διάφορες φωνές και να δημιουργείται ένα κλίμα για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, θα έπρεπε η αντίδραση να ήταν πιο γρήγορη. Και σίγουρα το ότι αυτό κράτησε δύο και τρεις εβδομάδες δεν βοήθησε καθόλου, όταν δόθηκε η λύση, να υπάρχει η αίσθηση ότι εκτονώθηκε η κατάσταση.

Ως αντιπολίτευση, η πρόταση του Τομέα Πολιτισμού της ΝΔ ήταν πως οι προκηρύξεις για τις θέσεις καλλιτεχνικών διευθυντών πρέπει να γίνονται με διαγωνισμό από ανεξάρτητες επιτροπές», δήλωσε στο Action24.

Μπάμπης Παπαδημητρίου για Μενδώνη: Θα έπρεπε να παραιτηθεί επειδή εξαπατήθηκε

Και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου μπήκε στη λίστα των «γαλάζιων» βουλευτών που αναγνωρίζουν πως υπάρχει πολιτική ευθύνη της Λίνας Μενδώνης για τον χειρισμό της υπόθεσης του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη διαφωνώντας με το επικοινωνιακό μέρος και συγκεκριμένα με τη δήλωση της υπουργού Πολιτισμού περί εξαπάτησής της από τον καλλιτέχνη.

«Η Δικαιοσύνη προχωρά κανονικά, πολύ γρήγορα και ελπίζω να συνεχιστεί σε αυτόν τον ρυθμό διότι, πρώτον, υπάρχει μια υπόθεση που λήγει γύρω στον Απρίλιο, δυστυχώς, γιατί η παραγραφή είναι 15 χρόνια.

Ελπίζω η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες να φέρει τις ρυθμίσεις, ώστε και οι ποινές να γίνουν ξανά αυστηρές, γιατί είχαν μειωθεί με την αναθεώρηση που έγινε λίγο πριν από τις εκλογές το 2019 και οι παραγραφές σε αυτά τα αδικήματα να γίνουν πιο μακρόχρονες. Ως προς το αν η κ. Μενδώνη έχει εμποδίσει το θέμα, όχι, κάθε άλλο.

Άλλωστε και η ίδια η κ. Μενδώνη έσπευσε προς τη Δικαιοσύνη, με δική της αναφορά, όταν οριστικοποιήθηκαν οι καταγγελίες, που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν κουτσομπολιά του κέντρου των Αθηνών», υποστήριξε ο κ. Παπαδημητρίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8.

«Οι πολιτικές ευθύνες που εκφράστηκαν είναι σαφείς, για τις δηλώσεις που είπατε, διότι μπλέξαμε δυστυχώς ανάμεσα στη δουλειά, που είναι η δουλειά της κυβέρνησης, της εκτελεστικής εξουσίας και των προσωπικών εκτιμήσεων ή συναισθημάτων.

Αλλά θα μου επιτρέψετε να την συγχωρέσω την κ. Μενδώνη, η οποία είναι μια υπάλληλος καριέρας, μια πολύτιμη αρχαιολόγος και δεν θα περίμενα από αυτήν να έχει την στόφα, που και εγώ ανακαλύπτω. Πρέπει να σας πω ότι άλλο η δημοσιογραφία, άλλο η αρχαιολογία και άλλο να είσαι μέσα στη Βουλή.

Ευτυχώς ο Μητσοτάκης φέρνει το θέμα στη Βουλή», προσέθεσε.

Συζήτηση και ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Αθήνα, 29 Ιανουαρίου, 2020

«Αν και δεν ανήκει στον δικό μου πολιτικό χώρο, αλλά νομίζω ότι η πράξη ενός εκ των υπουργών Πολιτισμού, που έχουν περάσει αξιολογότατοι άνθρωποι είτε ήταν πολιτικοί είτε δεν ήταν, αλλά ενός εκ των υπουργών Πολιτισμού ο οποίος παραιτήθηκε όταν υπήρξε κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, νομίζω είναι αυτή που πρέπει να προσδιορίζει τη συμπεριφορά των υπουργών γενικότερα», τόνισε.

Κληθείς να διευκρινίσει εάν θα έπρεπε να υποβάλει την παραίτησή της η κ. Μενδώνη, απάντησε καταφατικά «ναι, επειδή εξαπατήθηκε».

«Εδώ έχει γίνει και κάτι άλλο που είναι τραγικό. Εδώ τώρα πλέον κατηγορούνται όλοι οι ομοφυλόφιλοι, συλλήβδην. Θέλει προσοχή και απορώ πώς ξέφυγε αυτό από την αξιωματική αντιπολίτευση. Μιλώ με κόσμο, αντιλαμβανόμαστε πώς σκέφτεται ο άνθρωπος και ο πολίτης, είναι βεβαίως διαφορετικό και πολύ βαρύ το αμάρτημα της σεξουαλικής επίθεσης και της βιαιοπραγίας εναντίον ανηλίκων, όμως δεν πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο κύμα συντηρητισμού στην κοινωνία», επεσήμανε.

«Πρέπει να μην έχουμε τους ομοφυλόφιλους έτοιμους να τους πυροβολήσουμε και δεν σας κρύβω ότι εγώ το φοβάμαι και απορώ πώς αυτό διέφυγε της προσοχής των ανθρώπων της αξιωματικής αντιπολίτευσης», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις