Επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην οδό Αριστοφάνους στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησαν άγνωστοι, το βράδυ της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2021 . Έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά κατά του νομοσχεδίου για την Παιδεία, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για το θέμα των ημερών που αφορά στο χώρο του πολιτισμού με την υπόθεση Λιγνάδη.

Οι δράστες ανάρτησαν κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως «Αγωνιζόμενοι/ες φοιτητές/τριες», στο οποίο κάνουν ειδική αναφορά στην σημερινή επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ, τονίζουν ότι «ο νόμος που μετατρέπει σε αστυνομικά τμήματα τις Σχολές δε θα εφαρμοστεί» και ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η παιδεία μας, η χώρα μας»,  ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Από την πλευρά του, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, για τη νέα επίθεση στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τραμπούκοι έγραψαν συνθήματα στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα κι εναντίον του νόμου για την φύλαξη των Α.Ε.Ι. από έκνομες δραστηριότητες. Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες που το γραφείο της Υπουργού γίνεται στόχος. Ας γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αυτό κάνει κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει».

Επίθεση και στο Action 24

Επίθεση στα γραφεία του Action 24 στα Πατήσια πραγματοποίησαν άγνωστοι, το απόγευμα της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έριξαν μπογιές, πέτρες και φέιγ βολάν για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας, ζητώντας τη μεταφορά του από τις φυλακές Δομοκού σε αυτές του Κορυδαλλού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο φύλακας των εγκαταστάσεων πρόλαβε και κατέβασε τα ρολά πριν οι άγνωστοι μπουν στο εσωτερικό του κτηρίου. Σε εξέλιξη είναι έρευνες της αστυνομίας στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις