Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Ο Μάκης Βορίδης εγκαινιάζει την Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις κτήσης Ελληνικής Ιθαγένειας

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης με γνώμονα τον εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου που αφορά στην κτήση της Ελληνικής Ιθαγένειας εγκαινιάζει την Τράπεζα Θεμάτων για τις εξετάσεις απόκτησης του Πιστοποιητικού Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.) που αποτελεί, πλέον, απαραίτητη προϋπόθεση για την κτήση της Ελληνικής Ιθαγένειας από αλλογενείς αλλοδαπούς.

Η Τράπεζα Θεμάτων συνιστά ένα σημαντικό μέρος της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που καταβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και αδιάβλητου μηχανισμού, εναρμονισμένου στα πρότυπα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Μέσω του μηχανισμού αυτού θα χορηγείται η Ελληνική Ιθαγένεια στους ενδιαφερόμενους που πληρούν στο ακέραιο τα απαιτούμενα κριτήρια μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την απόκτηση του Π.Ε.Γ.Π. μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων ακολουθώντας τις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις: https://exetaseis-ithageneia.ypes.gr και ypes.gr/g-g-ithageneias/arxiki-selida/trapeza-thematon-pegp.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει 300 θέματα ιστορίας, γεωγραφίας, πολιτικών θεσμών και πολιτισμού. Παράλληλα, περιλαμβάνονται 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου, 100 κείμενα με τις ασκήσεις τους για την κατανόηση προφορικού λόγου και 50 θέματα για την παραγωγή προφορικού λόγου της ελληνικής γλώσσας.

Επισημαίνεται ότι η Επιστημονική Επιτροπή του Π.Ε.Γ.Π. θα αντλεί τα θέματα της κάθε εξεταστικής περιόδου μέσα από την προκαθορισμένη ύλη που περιλαμβάνεται στην Τράπεζα Θεμάτων, όπως ορίζεται παραπάνω.

Σύμφωνα με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής των εξετάσεων για Π.Ε.Γ.Π. ο πρώτος πανελλήνιος διαγωνισμός έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου 2021, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ