Ροή Ειδήσεων​      Επικοινωνία      Τοπικά

Πιερρακάκης στα Παραπολιτικά 90,1: Εξετάζονται τεχνολογικά μέτρα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Κακώς πολιτικοποιείται η υπόθεση Λιγνάδη

Το σύστημα για τους εμβολιασμούς μπορεί να αντέξει μεγάλο αριθμό ραντεβού, ήδη έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Μπρα ντε φερ με τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, είναι σε εκκρεμότητα η συζήτηση αν η βεβαίωση που λαμβάνουν όσοι έχουν εμβολιαστεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ τόνισε ότι οι εμβολιασμοί είναι ταχείς στην Ελλάδα και η χώρα μας βρίσκεται ψηλά μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

 Παράλληλα ανέφερε πως στο πρόγραμμα εμβολιασμού θα ενταχθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες και θα τρέχει παράλληλα με την ηλιακή ομάδα 70 – 74.

Για την υπόθεση Λιγνάδη είπε πως το θέμα κακώς πολιτικοποιείται στο δημόσιο διάλογο ενώ για τη Λίνα Μενδώνη τόνισε πως είναι μια καλή υπουργός και πως έχει άριστη συνεργασία μαζί της.

Τόνισε ότι από το Μάρτιο σχεδιάζονται μια σειρά από δράσεις στο κτηματολόγιο μέσω του gov.gr.

Για το λιανεμπόριο είπε πως εξετάζονται τεχνολογικά μέτρα για το άμεσο άνοιγμα του.

Είπε πως ο κλάδος θα μείνει εκτός του 13033 αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει άλλος πενταψήφιος αριθμός στο οποίο οι καταναλωτές θα στέλνουν sms.

Ροή Ειδήσεων

  • All
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ