Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ότι 4 ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το πλοίο «Τσεσμέ» που πραγματοποιεί έρευνες στο Αιγαίο.

«Τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο «Τσεσμέ», που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στον Βόρειο Αιγαίο», αναφέρει χαρακτηριστικά το Anadolu.

Πάντα κατά το Anadolu το ένα από τα 4 ελληνικά μαχητικά F-16 πλησίασε πολύ κοντά στο «Τσεσμέ» ρίχνοντας σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων από το ερευνητικό σκάφος ένα «κέλυφος».

Eπίθεση Ερντογάν: Κατηγορεί την Ελλάδα για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών

Αφού εξαπέλυσε πυρά στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για απόπειρα εισβολής των Ελλήνων στην Ανατολία πριν από έναν αιώνα, αναφερόμενος στα γεγονότα που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ ότι δεν έχει καταβάλει ακόμη στο σύνολό τους τα έξι δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Τουρκία για τους πρόσφυγες, αλλά έδωσε τρία δισ. ευρώ στην Ελλάδα για 100.000 μετανάστες. Είναι γνωστό ποιος εμβολίζει και βυθίζει σκάφη – «η γειτονική Ελλάδα», υποστήριξε ο Ερντογάν σε συνέδριο για τη Μετανάστευση στο Πανεπιστήμιο της Σμύρνης.

Η Τουρκία ενημερώνει συχνά τον κόσμο γι’ αυτό που συμβαίνει «αλλά από το ένα αφτί μπαίνουν κι απ’ το άλλο βγαίνουν», είπε, ισχυριζόμενος ότι μόνον την περασμένη χρονιά καταγράφηκαν σχεδόν 9.000 περιστατικά παράνομων επαναπροωθήσεων μεταναστών στο Αιγαίο. (Διαβάστε περισσότερα)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις